Annonce
Vejen

Golfklubber tager regnen i stiv arm

Golfklubberne i Vejen Kommune kunne godt tænke sig en periode med tørvejr. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ovenpå et særdeles vådt 2019 og start på 2020 kunne golfklubberne i kommunen efterhånden godt tænke sig lidt tørvejr.
Annonce

VEJEN KOMMUNE: Regnen er væltet ned i stride strømme over Vejen Kommune, og hvis der er ét sted, hvor man helst havde set sig fri for vandmasserne, er det ude på golfbanerne.

De tre golfklubber i området er enige om, at det har været ualmindeligt vådt den seneste tid, men ikke så vådt, at det spænder helt ben for forberedelserne, inden sæsonen begynder engang i foråret.

På mange golfbaner rundt omkring i landet er det meget almindeligt at anlægge midlertidige vintergreens og lukke ned for de almindelige greens, så de skånes for brug udenfor sæsonen.

Hos Vejen Golfklub spiller man på de almindelige greens, medmindre der er rimfrost eller frostvejr, og man er nødt til at lukke helt ned for spillet. For at beskytte banen mest muligt beder man dog spillerne om at lægge bolden på en tee eller en måtte på de klippede arealer. Ellers risikerer man at slå græstørven op.

- Vi har en bane, som dræner rigtig godt. Det kan regne meget, men allerede dagen efter ser det rimelig godt ud. Nu er det selvfølgelig godt mættet, og banen kan ikke blive ved med at tage imod, men vi har ikke lukket den, siger Niels Kamp Brincker, der er chefgreenkeeper i Vejen Golfklub.

Billedet her er fra oktober, hvor nedbøren satte sine spor hos Royal Oak Golf Club i Jels. Foto: Royal Oak Golf Club på Facebook
Annonce

Royal Oak tager ingen chancer

På grund af de store mængder vand blev den store bane med 18 huller hos Royal Oak Golf Club i Jels tirsdag lukket frem til den 31. januar. Ligesom i Vejen spiller man ikke på midlertidige vintergreens i Jels.

- Der er enten åbent eller lukket. Det kan godt være, at vi holder banen lukket mere end nødvendigt, men vi vil gerne være et hundrede procent sikre på, at der ikke kommer skader på banen, fortæller Morten Fagerberg, der er golfmanager ved Royal Oak.

For ham er der heller ingen tvivl om, at det har været ekstremt vådt. Greenkeeperne på Royal Oak har blandt andet oplevet, at deres maskiner, der ellers er fremstillet til at kunne køre på banen uden at presse den for meget, er sunket ned.

Efter heftige regnskyl er man nødt til at tømme bunkerne med sand for vand, ligesom eventuelt overfladevand på banen også pumpes væk. Ellers er der risiko for, at græsset dør eller bliver offer for svamp.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke er ude på at genere golfspillerne, når vi lukker banen. Det er simpelthen for at have den bedste banekvalitet, når sæsonen for alvor går i gang, siger Morten Fagerberg.

Annonce

Vintergreens i Holsted

Som konsekvens af de store vandmasser i efteråret har man på Holsted Golfklubs baner anlagt vintergreens på alle 18 huller. Det har ikke været nødvendigt at lukke banen helt.

- Vi kan høre på vores medlemmer, at det er helt okay. De vil selvfølgelig gerne spille på de almindelige sommergreens, men vi har vurderet, at det er bedst at skåne dem så meget som muligt, fortæller Carsten Møllgaard, der er formand for baneudvalget i Holsted Golfklub.

Normalt anlægger de ellers kun vintergreens ved de huller på banen, der er særligt følsomme overfor vand på grund af for eksempel deres lave placering i landskabet.

- Vi håber selvfølgelig, at regnen holder op. Vi forventer dog at være klar til vores åbningsmatch den 5. april. Indtil da må vi leve med det, som det er. Der skal nok blive tid nok til, at få banen helt klar, afslutter Carsten Møllgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce