Annonce
Vejen

Golfklubber tager regnen i stiv arm

Golfklubberne i Vejen Kommune kunne godt tænke sig en periode med tørvejr. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ovenpå et særdeles vådt 2019 og start på 2020 kunne golfklubberne i kommunen efterhånden godt tænke sig lidt tørvejr.

VEJEN KOMMUNE: Regnen er væltet ned i stride strømme over Vejen Kommune, og hvis der er ét sted, hvor man helst havde set sig fri for vandmasserne, er det ude på golfbanerne.

De tre golfklubber i området er enige om, at det har været ualmindeligt vådt den seneste tid, men ikke så vådt, at det spænder helt ben for forberedelserne, inden sæsonen begynder engang i foråret.

På mange golfbaner rundt omkring i landet er det meget almindeligt at anlægge midlertidige vintergreens og lukke ned for de almindelige greens, så de skånes for brug udenfor sæsonen.

Hos Vejen Golfklub spiller man på de almindelige greens, medmindre der er rimfrost eller frostvejr, og man er nødt til at lukke helt ned for spillet. For at beskytte banen mest muligt beder man dog spillerne om at lægge bolden på en tee eller en måtte på de klippede arealer. Ellers risikerer man at slå græstørven op.

- Vi har en bane, som dræner rigtig godt. Det kan regne meget, men allerede dagen efter ser det rimelig godt ud. Nu er det selvfølgelig godt mættet, og banen kan ikke blive ved med at tage imod, men vi har ikke lukket den, siger Niels Kamp Brincker, der er chefgreenkeeper i Vejen Golfklub.

Annonce
Billedet her er fra oktober, hvor nedbøren satte sine spor hos Royal Oak Golf Club i Jels. Foto: Royal Oak Golf Club på Facebook

Royal Oak tager ingen chancer

På grund af de store mængder vand blev den store bane med 18 huller hos Royal Oak Golf Club i Jels tirsdag lukket frem til den 31. januar. Ligesom i Vejen spiller man ikke på midlertidige vintergreens i Jels.

- Der er enten åbent eller lukket. Det kan godt være, at vi holder banen lukket mere end nødvendigt, men vi vil gerne være et hundrede procent sikre på, at der ikke kommer skader på banen, fortæller Morten Fagerberg, der er golfmanager ved Royal Oak.

For ham er der heller ingen tvivl om, at det har været ekstremt vådt. Greenkeeperne på Royal Oak har blandt andet oplevet, at deres maskiner, der ellers er fremstillet til at kunne køre på banen uden at presse den for meget, er sunket ned.

Efter heftige regnskyl er man nødt til at tømme bunkerne med sand for vand, ligesom eventuelt overfladevand på banen også pumpes væk. Ellers er der risiko for, at græsset dør eller bliver offer for svamp.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke er ude på at genere golfspillerne, når vi lukker banen. Det er simpelthen for at have den bedste banekvalitet, når sæsonen for alvor går i gang, siger Morten Fagerberg.

Vintergreens i Holsted

Som konsekvens af de store vandmasser i efteråret har man på Holsted Golfklubs baner anlagt vintergreens på alle 18 huller. Det har ikke været nødvendigt at lukke banen helt.

- Vi kan høre på vores medlemmer, at det er helt okay. De vil selvfølgelig gerne spille på de almindelige sommergreens, men vi har vurderet, at det er bedst at skåne dem så meget som muligt, fortæller Carsten Møllgaard, der er formand for baneudvalget i Holsted Golfklub.

Normalt anlægger de ellers kun vintergreens ved de huller på banen, der er særligt følsomme overfor vand på grund af for eksempel deres lave placering i landskabet.

- Vi håber selvfølgelig, at regnen holder op. Vi forventer dog at være klar til vores åbningsmatch den 5. april. Indtil da må vi leve med det, som det er. Der skal nok blive tid nok til, at få banen helt klar, afslutter Carsten Møllgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce