Annonce
Varde

Golfspillere spiller om op- og nedrykning

Varde Golfklubs hold i 2. division: Træner Jacob Tranberg (tv), Kasper Guldager, Nikolaj Viuff, Patrick Frederiksen, Michael Grøn. Nederst fra venstre: Simon Steffensen, holdleder Jan Christensen samt Jacob Kjær. PR-foto

Varde: Holdleder Jan Christensen fra Varde Golfklub udtalte først på året, at han var meget spændt på sæsonen i 2. division, da puljen er den samme, som i sin tid sendte Varde Golfklubs førstehold ned i 3. division. Og spændingen er helt intakt. Inden sidste spillerunde kan holdet både rykke op og rykke ned.

Holdet skal præstere sit ypperste på udebane på lørdag 17. august mod Breinholtgaard. På søndag spiller holdet på hjemmebane mod Kolding – en match, der heller ikke bliver let. Matchen afvikles fra kl. 10.30 til 14.

Holdet består af Michael Grøn/Patrick Frederiksen, Simon Steffensen/Kasper Guldager, Nikolaj Viuff/Jacob Kjær.

Varde Golfklubs hold i 4. division med målet om at rykke op i år kan selv afgøre sin skæbne ved at vinde over Give Golfklub og Dejbjerg Golfklub i weekenden.

I 5. division har Varde Golfklubs hold bestående af hovedsageligt unge spillere en puljesejr inden for rækkevidde.

I 3. division for damer skal der kæmpes videre for at forblive i rækken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce