Annonce
Navne

Glad gom kunne gennem vinduet derhjemme følge sit krondiamantbryllup med hustruen på plejehjemmet

Anny Madsen bor på plejehjemmet Vonsildhave ved Kolding. På grund af coronakrisen må hendes mand, Wagner Madsen, ikke komme ind og besøge hende. Derfor tænkte personalet kreativt og parrets krondiamantbryllup blev fejret på digital manér, og det til stor glæde for ægtefællerne.
Annonce

Kolding: Anny og Wagner Madsen fra Kolding har været gift i 65 år, men på grund af coronakrisen måtte deres krondiamantbryllup fejres på utraditionel vis. Hun bor nemlig på plejehjemmet Vonsildhave, og han bor i deres hjem.

- Grundet omstændighederne med coronavirussen kan ægteparret ikke være fysisk sammen. Det er enormt hårdt for dem, da de ellers normalt ser hinanden dagligt. Derfor måtte vi være kreative for at sikre, at de kunne være sammen hver for sig på den særlige dag, fortæller Hanne Geertz, der er teamleder på plejehjemmet.

Med skarp koordinering og hjælp fra digitale værktøjer blev krondiamantbrylluppet fejret. På plejehjemmet samledes personale og tre beboere med Anny Madsen for at FaceTime med Wagner Madsen. En medarbejder fra plejehjemmet tog hjem til ham og stod uden for hans vindue, så han gennem ruden kunne følge med i begivenhederne på plejecentret via FaceTime.

- Jeg er enormt taknemmelig for, at plejecentret trods omstændighederne gjorde så meget for at fejre min kone og mig. Vi har været sammen i meget lang tid, og det betyder meget for os, at vi trods den fysiske afstand kunne være sammen på bryllupsdagen, fortæller han i en pressemeddelelse.

Under normale omstændigheder besøger han sin kone hver eftermiddag klokken 14. For tiden er der et vindue imellem dem, når han kommer og siger hej og sender hende et fingerkys.

- Jeg er enormt taknemmelig for, at plejecentret trods omstændighederne gjorde så meget for at fejre min kone og mig. Vi har været sammen i meget lang tid, og det betyder meget for os, at vi trods den fysiske afstand kunne være sammen på bryllupsdagen.

Wagner, krondiamantbrudgom

Annonce

Rørende øjeblik

På krondiamantbryllupsdagen blev der traditionen tro sunget. Wagner Madsen stod hjemme og fulgte fejringen på FaceTime.

- Vi har en beboer, der er pianist, og han spillede for, og så sang vi sammen "Det er så yndigt at følges ad". Wagner lyttede med i den anden ende af telefonen. Det var et meget rørende øjeblik, der skabte glæde hos både brudepar, personale og beboere, siger Hanne Geertz.

Personalet havde bygget en æresport med hjerteformede balloner, der pyntede foran Anny Madsens dør, og køkkenchefen bagte lagkage til både brud og gom.

Wagner Madsen, der har arbejdet som snedker, havde lavet et fint lille skuffedarium til sin brud, og ifølge ham skal de små skuffer fyldes med al den kærlighed, de to vil dele resten af deres liv.

Anny og Wagner Madsen er begge aldersmæssigt sidst i 80'erne. De fejrede deres 65 års bryllupsdag den 19. marts.

Anny Madsen bor på plejehjemmet Vonsildhave, og her er der ligesom på andre plejehjem lukket ned for besøg. Så der måtte tænkes nyt, da hun og Wagner Madsen skulle fejre deres krondiamantbryllup. Han bor i parrets fælles hjem og må ikke være i fysisk kontakt med sin kone. Derfor blev digitale hjælpemidler som FaceTime taget i brug, så han kunne høre sangen "Det er så yndigt at følges ad" og se og høre sin krondiamantbrud. Privatfoto

Kontakt via FaceTime

Man kan FaceTime via en telefon, tablet eller computer. Når man facetimer, kan man på livevideo både se og høre den person, man er i kontakt med.

På Vonsildhave, der drives af plejefirmaet Attendo, oplever personalet, efter alle landets plejehjem har lukket ned for besøg, en stigende efterspørgsel på digitale værktøjer, der kan styrke kontakten mellem beboere og pårørende.

Plejehjemmet har derfor investeret i iPads, der kan tåle at blive sprittet af, så smitterisiko mindskes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce