Annonce
Aabenraa

Google og Apple sætter Aabenraa på verdenskortet

Det vakte stor opsigt i alverdens medier, da det kom frem, at Apple vil bygge et stort datacenter i Aabenraa Kommune. Collage: Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har fået massiv omtale i alverdens medier, efter at Google og Apple har besluttet at slå sig ned i kommunen. Det skal der følges op, mener ekspert.

Aabenraa: Da det for lidt over en uge siden kom frem, at Google havde købt en stor grund ved Kassø, der giver IT-giganten mulighed for på et tidspunkt at bygge et stort datacenter, sagde Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen (V), at det er med til at sætte kommunen på verdenskortet. Det var på ingen måde skudt ved siden.

Købet blev omtalt i alverdens medier som blandt andet New York Times, det britiske nyhedsbureau Reuters, avisen The Daily Star i Bangladesh, i indiske medier samt diverse hjemmesider rundt omkring i verden, der handler om datacentre.

Da Apple i juli i år offentliggjorde, at virksomheden vil bygge et stort datacenter, der også skal ligge ved transformatorstationen i Kassø, gav det tilsvarende genlyd i alverdens medier, og det er en omtale, som ikke kan købes for penge.

- Man siger jo, at man kan købe alt, men det er umuligt at købe sig til den omtale, Aabenraa Kommune har fået. Det kan ikke lade sig gøre, siger kommunikationsrådgiver Jess Myrthu.

Annonce

Man siger jo, at man kan købe alt, men det er umuligt at købe sig til den omtale, Aabenraa Kommune har fået.

Jess Myrthu, kommunikationsrådgiver

IT-giganterne

Den 10. juli i år offentliggjorde Apple, at virksomheden har købt en stor grund ved Kassø for at opføre et datacenter.

Den 17. november kom det så frem, at Google har købt en nabogrund, hvor der også skal opføres et datacenter på et tidspunkt.

Tænk ud af boksen

Den massive omtale skal dog ikke blive en sovepude for Aabenraa Kommune, for ifølge Jess Myrthu fører omtalen i sig selv ikke til meget.

- Det er vigtigt at følge op. Aabenraa Kommune skal formidle ud, at man nu går i gang med at optimere alting for at tiltrække kloge hoveder. Kommunen skal sikre sig, at der ikke er ventelister i daginstitutionerne, der skal være attraktive tilbud til de unge mennesker, og der skal også gang i kulturtilbuddene, siger Jess Myrthu.

Infrastrukturen skal også udvikles, og der skal i det hele taget tænkes ud af boksen.

- Aabenraa Kommune skal udstråle dynamik, og det skal kommunikeres ud, siger Jess Myrthu.

For at løfte opgaven mener kommunikationsrådgiveren, at staten skal gå ind og støtte Aabenraa Kommune. At Apple og Google slår sig ned i kommunen er nemlig også et nationalt anliggende.

- Det er en national interesse at støtte de her kæmpe investeringer. Vi må tænke stort, siger Jess Myrthu.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce