Annonce
Aabenraa

Google styrer selv byggetidspunkt

Kassø Transformatorstation forstår at trække udenlandske IT-giganter til. Foto: Arkiv

I forbindelse med købet af en stor byggegrund ved Kassø er det Google selv, der bestemmer, hvornår der skal bygges et datacenter.

Kassø: I fredags kunne både Google og Aabenraa Kommune afsløre, at IT-giganten har købt en 131 hektar stor byggegrund ved Kassø tæt ved den grund, hvor Apple inden længe går i gang med byggeriet af et stort datacenter.

Det var dog vigtigt for Google at slå fast, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at bygge. Hverken ved Kassø eller på en grund i Fredericia, som Google også har sikret sig.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grundene, men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det, sagde Helle Mayor, der er kommunikationsansvarlig for Google Danmark.

Der er ingen frist for, hvornår Google skal gå i gang med byggeriet af et datacenter.

- Det er Google, der har købt, så det er Google, der bestemmer, siger Niels Johannesen, der er projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune.

Annonce

Google har bestilt yderligere arkæologiske udgravninger.

Niels Johannesen, projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune

Bliver boende

Kaj Petersen bor på en del af den grund ved Kassø, som Google har købt, og selv om det er usikkert, hvornår byggeriet af et datacenter går i gang, så vælger han at blive boende.

- Vi bliver boende, men vi ved selvfølgelig ikke, hvor længe vi kan blive boende, siger Kaj Petersen, der er godt tilfreds med salget af grunden.

- Det har efterhånden taget omkring tre år, men vi er glade for aftalen, og vi lejer nu grunden af Google, siger Kaj Petersen.

Bo Clausen har måttet afgive et lille hjørne af en mark i forbindelse med Googles køb af de 131 hektar jord. Han har heller ikke tænkt sig at flytte.

- Jeg bliver også boende, siger Bo Clausen.

Google har ikke aktuelle planer om at gå i gang med et byggeri ved Kassø, og koncernen forventer heller ikke at tage nogen beslutninger om det i nærmeste fremtid. Det ligger dog fast, at de arkæologiske udgravninger i området fortsætter.

- Google har bestilt yderligere arkæologiske udgravninger, siger Niels Johannesen.

De to grunde, som Google og Apple har købt ved Kassø, udgør tilsammen over 400 hektar.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce