Annonce
Sport

GP i Vojens: Se hvornår du kan købe billetter

Jacob Olsen, til højre, og Helge Frimodt håber på stort rykind til grandprixet på det legendariske Vojens Speedway Center. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Mange speedwayfans har været meget utilfredse med alt for høje billetpriser i forbindelse med grandprixet i Horsens. I Vojens går man den modsatte vej.

Efter fem års pause vender grandprix-serien igen tilbage til det legendariske Vojens Speedway Center.

Det sker lørdag den 7. september i år, når verdenseliten holder klar bag startsnoren - løbet i Vojens bliver nummer otte ud af i alt 10 afdelinger, så tingene vil helt sikkert spidse til på det tidspunkt.

Hvem kæmper med om titlen, og hvem slås indædt for at holde sig i top otte?

Nyheden omkring et Vojens-comeback kunne JydskeVestkysten fortælle om tilbage i oktober, og nu kan vi så fortælle, at billetsalget til den store speedwayevent skydes i gang torsdag kl. 10.00.

- Det er korrekt, og jeg vi glæder os rigtig meget, fortæller Helge Frimodt fra Vojens Speedway Center.

Frimodt er tidligere mangeårig manager for Nicki Pedersen, og nu er han så ansat af Jacob Olsen. Han har stiftet selskabet Speed1way og har taget over i Vojens efter farmand Ole Olsen.

Der blev senest kørt et grandprix i Vojens i 2014. Det løb vandt svenske Andreas Jonsson foran et tætpakket stadion med 18.000 tilskuere.

- Vi tror også på, at der kommer mange denne gang. Det er nyt, at der igen er fuld damp på kedlerne hernede, så vi satser i hvert fald på 12.000. - 15.000 tilskuere, men der må da selvfølgelig gerne komme 18.000 igen.

Annonce

Eksempler på billetpriser

Ståplads voksen: 295 kr.

Pensionister: 225 kr.

Børn under 15 år: 100 kr.

Familiebillet (2 voksne + 2 børn): 675 kr.

Dertil kommer et gebyr på 20 kr. Billetter købes på billetlugen.dk

Hård kritik

I de seneste år er det danske grandprix blevet kørt i Horsens. Det har egentlig været udmærket, men der har været hård kritik af de høje billetpriser, og det betød, at publikum svigtede. I fjor var der således kun 8000 tilskuere til løbet.

- Vi vil være hele Danmarks nationalstadion, når det handler om speedway. Og derfor er vores filosofi, at det ikke skal koste en formue at komme ind.

- Derfor er billetpriserne holdt på niveauet fra 2014. Vi vil hellere tage lidt mindre for billetterne, og så få fyldt Vojens Speedway Center. Det skal være en fest for speedwayfolket. Desuden kan jeg sige, at vi frem til udgangen af marts kører nogle meget fordelagtige kampagnetilbud.

Grandprix-serien 2019 indledes lørdag den 18. maj i polske Warszawa. Niels-Kristian-Iversen og Leon Madsen skal forsvare de danske farver i den kommende sæson.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce