Annonce
Trekantområdet

Grå sundhedsbygninger forvandles: Facade prydes med kunst

Cirka 30 millioner kroner er over de næste fire år afsat til en ny klimaskærm på Fredericia Sundhedshus. Klimaskærmen bliver prydet med kunst. Foto: Mads Dalegaard
En stor udvendig renovering af Fredericia Sundhedshus er på vej. En ny klimaskærm ændrer de grå bygningers udseende. Nu har politikerne vedtaget, at der skal kunst på sundhedshusets "skal".
Annonce

Fredericia: De kendte, grå bygninger på Dronningensgade står foran en markant forandring, når der kommer en ny klimaskærm på Fredericia Sundhedshus.

Og den nye, ydre skal på de gamle sygehusbygninger bliver prydet med kunst. Det sker i et samarbejde mellem Fredericia Kommune og Statens Kunstfond, meddeler kommunen i en pressemeddelelse.

Statens Kunstfond har bevilget 150.000 kroner til projektet.

- Der ligger en stor gevinst i, at renoveringen af sundhedshusets facade bliver andet og mere end en klimaskærm. Det bliver en kunstnerisk udsmykning, og på den måde bliver det et stærkere projekt, der kommer hele Fredericia til gavn. Jeg er meget glad for, at Statens Kunstfond er gået ind i projektet og jeg glæder mig til samarbejdet, udtaler Susanne Eilersen, formand for sundhedsudvalget og medlem af kunststyregruppen.

Annonce

Kunst skaber motivation

I Fredericia er både kultur- og idrætsudvalget og sundhedsudvalget med i projektet. En kunstner skal lave et forslag til et kunstværk, der kan integreres i byggeprojektet. En lokal styregruppe skal sammen med Statens Kunstfond godkende forslaget og sikre, at sundhedshuset får det helt rigtige projekt. Processen varer til marts, og herefter går realiseringen af projektet i gang, oplyser kommunen.


I Fredericia er Danmarks største sundhedshus i gang med at blive etableret, og vi ser en masse muligheder i at tænke kunst ind i det store hus.

Jeanette Ehlers, Statens Kunstfonds Legatudvalg


- I Statens Kunstfond oplever vi en stor efterspørgsel efter kunst til sundhedshuse og hospitaler, hvor man tror på, at kunst kan være med til at skabe liv og motivation - og dermed bidrage til et godt og sundt liv. I Fredericia er Danmarks største sundhedshus i gang med at blive etableret, og vi ser en masse muligheder i at tænke kunst ind i det store hus. Her er der uden tvivl et stort potentiale for at skabe noget rigtig spændende for de mange borgere og ansatte, som færdes her i det daglige. Vi glæder os meget til at samarbejde med kommunen om projektet, udtaler Jeanette Ehlers, som er udvalgsleder for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.

Annonce

Understreger husets forandring

Susanne Bjerregaard (S) glæder sig til at se skitseprojektet:

- Jeg tror, at projektet kan være med til at understrege skiftet fra sygehus til sundhedshus, siger byrådsmedlemmet, som er også medlem af kunststyregruppen.

Som tidligere omtalt har Fredericia Kommune bevilget 69 millioner kroner over de kommende fire år til sundhedshuset, og de 30 millioner kroner skal bruges på en ny klimaskærm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ansat på plejehjem under coronaudbrud: - Det gør ondt at se døende beboere i øjnene, når man ikke har en chance for at give den nødvendige omsorg

Annonce