Annonce
Sønderborg

Gråsten Boldklub nærmer sig oprykning: Kørte herned fra Aarhus for at lobbe den bold i mål

Kampen var præget af mange frispark og hårde tacklinger. Foto: Mathias Ingemann Holm
Utallige frispark, et brændt straffespark og fire scoringer. Det var opskriften, da Gråsten Boldklub gik videre i playoff-spillet.

Gråsten: Publikum stod langs den ene sidelinje, da Serie 2 playoff-kampen startede.

Mange havde taget kasser med øl med, nogle havde trækvogne med drikkevarer, ingen skulle bekymre sig for, at de medbragte øl blev varme. Temperaturen var lav denne november aften.

Gråsten Bold og Fredericia KFUM skulle dyste om avancement i kampen om oprykning til Serie 1.

Begge hold havde brug for en sejr og gik til stålet fra starten af.

Kampen nåede ikke at blive mange minutter gammel, før Gråsten Boldklub kom foran.

Gråstens nummer 3, Elmedin Kasuvic, sparkede et hjørnespark direkte ind. 1-0 til Gråsten.

Føringsmålet satte ild i begge mandskaber. Frisparkene kom på samlebånd herefter, og flere gange råbte hjemmebanepublikummet på udvisning af modspillere.

Udvisningen kom ikke, men det gjorde en dyb stikning til Gråstens nr. 11, Rico Melms, som var en mod en med en af Fredericias forsvarspillere.

Rico Melms gjorde det, som han gør bedst, han løb forsvars-spilleren midt over, før han tog et langt træk uden om Fredericias målmand og sikkert satte bolden ind. 2-0 til Gråsten.

Der var omkring ti minutter til pausen og Gråstenspillerne burde have taget den med ro. Men de mange hårde tacklinger påvirkede humøret hos de to målscorere Elmedin Kasuvic og Rico Melms, som fik tildelt et gult kort hver.

Det betyder 10 minutters udvisning, og to mand i undertal måtte Gråsten kæmpe for at holde føringen indtil pausen.

Annonce
Publikum jublede og følte sig sikre på sejr, da Carsten Pedersen bragte Gråsten foran 3-0. Foto: Mathias Ingemann Holm

Lukket og slukket

Gråsten Boldklub startede anden halvleg to mand i undertal, og de ni på banen måtte fortsat kæmpe hårdt for at holde Fredericia fra målet.

Udvisningerne udløb, og ind på banen kom både Elmedin Kasuvic og Rico Melms. 11 mod 11 igen. Kontrollen faldt tilbage i fødderne på Gråsten Boldklub.

En kluntet tackling fra en Fredericiaspiller endte i en 10 minutters udvisning, og et straffespark til Gråsten. Rico Melms sparkede, men i denne omgang endte bolden ikke i målet.

Det gjorde den dog kort efter, da Carsten Pedersen kunne bringe Gråsten foran 3-0, til glæde for hjemmeholdets publikum. Fredericiaspillerne virkede til at have tabt pusten.

I kampens døende minutter lukkede og slukkede Pal Palsson fra Gråsten kampen. Han lobbede frækt bolden over Fredericias målmand, og som han selv sagde efter kampen:

- Jeg er kørt fra Århus til Gråsten for at lobbe den bold over ham!

4-0 endte kampen, og Gråsten er videre i slutspillet.

Kom og se os

Det var en glad træner, Carsten Kock, der kunne fejre sit holds sejr over Fredericia KFUM.

- Opbakningen har jo været virkelig god i den her sæson, og der var rigtig mange tilskuere i dag, siger træneren:

- Det er så pissefedt at vi er videre! Jeg håber, at noget af vores publikum tager med til næste kamp.

Den 16/11 skal de spille mod HFK fra Haderslev. Vinder de den kamp, rykker de op i Serie 1.

- Jeg synes, at vi har rigtig gode chancer. De har et dygtigt hold, men det har vi også, siger Carsten Kock:

- Så vi skal bare op og give den fuld gas, så tror jeg på, at vi godt kan vinde.

Kampen spilles på HFKs hjemmebane i Haderslev. HFK er i øjeblikket placeret nederst i Serie 1, og for dem er det en kamp om overlevelse, ikke oprykning.

Rico Melms (tv) scorede 2-0 målet, og blev senere udvist i 10 minutter. Foto: Mathias Ingemann Holm
Gråsten skal 16. november spiller den afgørende kamp om oprykning. I Haderslev mod HFK. Foto: Mathias Ingemann Holm
Gråsten Bold spillede oprykningskamp mod Fredericia KFUM. Foto: Mathias Ingemann Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce