Annonce
Sønderborg

Gråsten er klar til royal sommerferie

Kongefamilien har en mangeårig tradition for at holde sommerferie på Gråsten Slot, hvor de under normale omstændigheder deltager i begivenheder i Gråsten og omegn. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den kongelige familie holder fast i sommerferien på Gråsten Slot. Kronprinsparret ankommer denne weekend.

Gråsten: Flagene er hejst i Gråstens gader og blomsterkummerne er fyldt op med blomster. Gråsten er klar til at modtage den royale familie, som holder fast i traditionen med flere ugers sommerferie på Gråsten Slot.

Ifølge Gunnar Gattesen, der er formand for Gråsten Handel og redaktør på Gråsten Avis, har personalet på Gråsten Slot fået besked på at være klar fra mandag aften. Det er kronprinsparret og de fire børn, der ankommer til slottet i løbet af lørdag.

Den festlige modtagelse på Torvet af dronningen er dog aflyst på grund af corona-smitte.

Annonce

- Handelstanden ville gerne have modtaget dronningen, som vi plejer. Vi har derfor forsøgt at gøre noget andet. Vi har arbejdet for et fakkeloptog, men det må vi heller ikke. Vi vil gerne lave et fyrværkeri den 24. juli, men vi mangler svar fra politiet, siger Gunnar Hattesen.

Mange uger med kongelige

Kronprinsfamilien har tradition for at bliver på slottet nogle uger, hvorefter dronning Margrethe ankommer til slottet og bliver der to til tre uger sammen med blandt andre prinsesse Benedikte. Sådan har traditionen været i de seneste fem somre år, og på den måde er der royale på slottet i fem til seks uger i løbet af sommeren. Dronningen fortalte for nylig i et interview til TV 2, at hun igen i år vil holde sommerferie på Gråsten Slot. Hun ankommer den 13. juli.


Handelstanden ville gerne have modtaget dronningen, som vi plejer. Vi har derfor forsøgt at gøre noget andet. Vi har arbejdet for et fakkeloptog, men det må vi heller ikke. Vi vil gerne lave et fyrværkeri den 24. juli, men vi mangler svar fra politiet.

Gunnar Hattesen, formand Gråsten Handel


Kongefamilien deltager hvert år i officielle begivenheder under deres sommerophold. Blandt andet modtager familien Gråsten Ringriderforenings rytteroptog, og familien vinker til publikum under fredagens vagtskifte i slotsgården. Disse begivenheder er aflyst i år. Dronningen og prinsesse Benedikte deltager dog i åbningen af Den Kongelige Køkkenhave den 24. juli.

For at markere åbningen af Den Kongelige Køkkenhave ville de tre handelsstandsforeninger i Nordborg, Sønderborg og Gråsten lave små køkkenhaver med rullegræs, blomster og grøntsager i de tre byer. Dette har foreningerne ikke fået lov til.

Også Gråstens Torvedage i august er aflyst.

- Men der er masser af turister i byen lige nu, og Marina Fiskenæs er fuldt booket. Det er danske turister, der er i byen i år, og man skal lytte længe efter tysk eller norske turister, siger Gunnar Hattesen.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Kolding For abonnenter

Tasnim fik 9,2 i snit og vil gerne arbejde: Men ingen vil have hende, mens hendes opholdstilladelse behandles

Sønderborg

Bløde trafikanter skal sikres: Slesvigsk Parti foreslår ny sektion på Kong Chr. X's Bro

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

EfB

Tysk klub tager chancen efter EfB ballade: Nyt job til Peter Hyballa

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Annonce