Annonce
Sport

Grækere giver Eriksen og co. hård start på CL

Aris Messinis/Ritzau Scanpix
Tottenham kom stik imod spil og chancer foran 2-0 mod Olympiakos, der fik kæmpet uafgjort hjem i Athen.

Tottenham fik ikke nogen overbevisende indledning på gruppespillet i Champions League.

Sidste sæsons tabende finalister måtte onsdag nøjes med 2-2 ude mod Olympiakos, der foran en larmende kulisse i Athen satte Christian Eriksen og holdkammeraterne under pres.

Tottenham bragte sig lidt heldig foran med to mål, men hjemmeholdet fik fortjent kæmpet sig tilbage og sikret sig det ene point.

Eriksen og co. havde knapt truet grækernes mål, før de engelske gæster bragte sig foran med 1-0 på et straffesparksmål af Harry Kane efter 25 minutter.

På et presset Tottenham-hold lyste Kane lyste pludselig op, da han ude fra højrekanten trak ind i feltet og forbi hjemmeholdets Yassine Meriah, der klodset fjernede benet under ham.

Blot fire minutter senere tog Lucas Moura chancen på et langskud, der bragte Tottenham på 2-0.

Resultatet afspejlede på ingen måde spillet på banen. Grækerne havde svært ved at udnytte et stort chanceovertag, men det blev en anelse bedre, som kampen skred frem.

Før pausen blev det 1-2, da Daniel Podence modtog en stikning fra Mathieu Valbuena og i fri position lagde bolden i mål ude ved stolpen.

Ti minutter inde i anden halvleg kom udligningen til 2-2 på et straffespark. Tottenham-forsvareren Jan Vertonghen trådte Valbuena over foden, og så sparkede franskmanden udligningen ind.

I slutminutterne var Tottenham så alligevel tæt på at tage alle tre point, da Harry Kane afsluttede på underkanten af overliggeren.

Senere onsdag tager Bayern München imod serbiske Røde Stjerne i den anden kamp i gruppe B.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce