Annonce
Tarm

Grænseåbning redder tysk ægtepar: Fra hjemløse til husejere i Danmark

Nu kan tyske Christoph og Janine endelig gå i gang med at få deres drøm om fast bopæl i Danmark opfyldt. Privatfoto
Den nye mulighed for at rykke til Danmark fra 29. maj har taget et stort pres og masser af bekymringer af Christoph og Janines skuldre.

Bork/Hamborg: Hvis der er et ægtepar, der sender et par ekstra positive tanker i statsminister Mette Frederiksens retning, må det være Christoph Wantia og hustruen Janine.

Den seneste melding om at lempe grænserestriktionerne, der kom kort før midnat onsdag, betyder nemlig helt konkret, at ægteparret kan arbejde videre med den store drøm om at blive ejere af et parcelhus på dansk jord.

Sidste år fik de godt nok Justitsministeriets ord for, at deres tilknytning til Danmark var stor nok til, at de kunne få dispensation til at købe et sommerhus i Bork. Ud over sommerhuset har de nemlig i længere tid overvejet at skifte Hamborg ud med et liv, der skal leves i nærheden af Ringkøbing Fjord.

Sidste efterår satte de deres hus i Hamborg til salg og sagde deres faste job fra foråret 2020. Planen var at bruge nogle måneder på at renovere sommerhuset og samtidig finde den rigtige helsårsbolig og arbejde. Men så kom coronaen, og den dansk-tyske grænse blev lukket.

De seneste to måneder har parret altså ikke haft mulighed for at tage til Danmark, hvor de ellers skulle kigge på det hus, de gerne vil købe. Huset i Hamborg er nemlig solgt, og parret stod faktisk uden hjem og tag over hovedet fra 30. juni.

Det er der heldigvis ændret en hel del på, og det var da også en aldeles glad og tilfreds Christoph Wantia, der tog telefonen Kr. Himmelfartsdag ved middagstid.

- Vi blev meget glade, da vi hørte meldingen om, at vi må køre til Danmark fra på mandag, fortæller han.

Planen er, at parrets bil skal pakkes med forskellige ting og sager mandag aften, og tirsdag går turen så mod Vestjylland, hvor Christoph Wantia har en aftale med en ejendomsmægler om at kigge nærmere på det hus, det tyske par er interesseret i at købe.

Den nye mulighed for at rykke til Danmark fra 29. maj har taget et stort pres og masser af bekymringer af Christoph og Janines skuldre.

- Nu kan vi bo i vores sommerhus, indtil vi finder det rigtige hus. Det er også rart, at vi har god tid til at flytte tingene lige så stille fra huset i Hamborg, hvor vi først skal være ude om fem-seks uger. Så det er på alle måder en lettelse for os, og nu glæder vi os bare til at få de mange praktiske forhold på plads, så vi kan slå os ned i Vestjylland, hvor vi jo har holdt ferie, siden vi var små børn, lyder det fra en glad Christoph Wantia.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce