Annonce
Nordtyskland

Grænsebutikker frygter stramninger af rejseregler

Formelt er rejsevejledningen ikke et forbud mod at passere grænsen. Men de fleste danskere forventes at ville holde sig væk.
Grænsehandlen kommer til at lide under den nye, danske rejsevejledning og forventer at måtte sende ansatte hjem.
Annonce

HARRISLEE: Grænsehandlen kommer lige som under den forrige danske rejsevejledning med advarsler mod at besøge Tyskland til at lide under, at Slesvig-Holsten nu også hører til de områder, som Udenrigsministeriet mener, danskerne bør holde sig fra.

- Vi har først lige fået vished om det, vi frygtede. Det er en dårlig nyhed for os, men vi sætter vores lid til, at den denne gang ikke varer tre måneder, men måske kun én måned, siger Per Boesen, der er direktør for Fakta-kædens butikker syd for grænsen.

Det er endnu for tidligt at sige, hvilke konsekvenser, det får kædens mange ansatte. Men det er sandsynligt, at en del må sendes hjem lønkompensation, hvilket i Tyskland er en permanent ordning og ikke en nødløsning under epidemien.

Annonce

Lokale kunder

- Vi har heldigvis både en del tyske kunder og danskere med bopæl syd for grænsen, som sætter pris på vores særlige sortiment. Det afbøder problemerne, men vi må imødese, at langt de fleste kunder bliver væk.


Vi har først lige fået vished om det, vi frygtede. Det er en dårlig nyhed for os.

Direktør Per Boesen, Fakta Tyskland.


Sidste gang var grænsen nærmest blokeret i begge retninger, hvor tyskerne også gennemførte indrejsekontrol.

- Så massiv er kontrollen ikke denne gang, men vi kommer til at skulle indrette os under nok en periode med langt færre kunder. De resterende skal ikke regne med ekstra store rabatter, siger Per Boesen.

Overborgmester Simone Lange (SPD) har ikke samme dystre opfattelse af meldingen fra København om, at Slesvig-Holsten nu er orange område, som hun havde ved den forrige nedlukning i foråret.

- Vi kan leve med det, som det er lige nu. Grænsen er jo ikke hermetisk lukket. Jeg har netop læst de mange undtagelser igennem, og det ser ikke så sort ud som sidste gang. Jeg hæfter mig blandt andet ved, at pendlerne kan komme over, og at familier med et uopsætteligt behov for at besøge hinanden også kan gøre det, siger Simone Lange.

Annonce

Ekstreme smittetal

Som i resten af Tyskland breder coronasmitten sig hastigt i Tyskland. Torsdag satte smittetallene ny rekord med det højeste antal positive test nogensinde. På 24 timer var der fundet 280 nye coronatilfælde, oplyste delstatens regering.

Efterhånden har der været 7499 infektioner i forbundslandet i løbet af epidemien. Omkring 5400 menes at være kommet sig. 76 er indlagt, mens 170 smittede har mistet livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce