Annonce
Aabenraa

Grænsehandlen er truet: Fleggaard forventer færre kunder

Fleggaard forventer, at den nye rejsevejledning for Tyskland, hvor Slesvig-Holsten nu også er inddraget, vil koste kunder. Arkivfoto: Søren Gylling
Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til hele Tyskland, og selv om det kun er en vejledning, så forventer grænsehandlens største spiller færre kunder.
Annonce

Harrislee: - Vi er selvfølgelig spændte på, hvilken effekt det får.

Den administrerende direktør for Fleggaard- og Calle-butikkerne syd for grænsen, Lars Mose Iversen, er næppe begejstret over, at Danmark nu fraråder alle ikke nødvendige rejser til hele Tyskland på grund af corona-virussen.

Den nye rejsevejledning fra udenrigsministeriet betyder dog ikke, at danskerne ikke længere kan grænsehandle. Det slog pressechefen i det danske udenrigsministerium, Oliver Routhe Skov, torsdag fast over for JydskeVestkysten.

- Det er netop kun en vejledning. Vi kan ikke forhindre folk i stadig at rejse over, hvis de for eksempel vil på indkøb i grænsebutikkerne, sagde han.

Alligevel tror den administrerende direktør for Fleggaard- og Calle-butikkerne, at den nye rejsevejledning vil koste kunder.

- Jeg har en forventning om, at der vil komme færre kunder, men det er umuligt at sige på nuværende tidspunkt, siger Lars Mose Iversen.

I Fleggaards store supermarked i Harrislee kunne man dog allerede se en effekt fredag.

- Der har været færre kunder fredag formiddag, end der plejer at være, siger Lars Mose Iversen.

Annonce

Op til den enkelte kunde

Danmark fraråder alle ikke nødvendige rejser til hele Tyskland på grund af et for højt smittetryk. Tidligere var delstaten Slesvig-Holsten undtaget, men her har smittetrykket nu også noget et niveau, der har fået Danmark til at handle.

- Vi er kede af, at smittetrykket er steget i Slesvig-Holsten, men nu må vi se, hvad der sker, og så tilpasser vi os efter det, siger Lars Mose Iversen.


Jeg har en forventning om, at der vil komme færre kunder, men det er umuligt at sige på nuværende tidspunkt.

Lars Mose Iversen, administrerende direktør for Fleggaard- og Calle-butikkerne


Ifølge udenrigsministeriets nye rejsevejledning for Tyskland, så gør man også opmærksom på, at hvis danskerne alligevel vælger at rejse til Tyskland, så opfordres de til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemkomst.

Det er Fleggaard også opmærksom på.

- Vi henviser til udenrigsministeriets hjemmeside, og så er det op til den enkelte kunde at forholde sig til det, siger Lars Mose Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce