Annonce
Nordtyskland

Fuldt tryk på grænsehandlen igen - men omsætningen halter stadig bagefter

Grænsebutikkerne beskriver tilstrømningen af danske kunder som bombastisk.
Annonce

HARRISLEE: En måned efter genåbningen af grænsen mellem Danmark og Tyskland er grænsebutikkerne tilfredse med udviklingen.

- Først var kunderne tilbageholdende. Så blev tilstrømningen bombastisk, fortæller forretningsfører Bernd Christiansen fra selskabet bag Poetzsch og Otto Duborg i Harrislee.

Omsætningen er god. Frem for alt er der efterspørgsel på drikkevarer, men nu på også tobak, efter Danmark har hævet afgiften.

Grænsebutikkerne har taget deres forholdsregler med koncepter for hygiejne og krav om afstand mellem enkeltpersoner. Otto Duborg og Poetzsch har tilpasset åbningstiderne, så kunderne kan købe ind mellem klokken syv og 23. I det tidsrum er den nærliggende grænse ved Padborg åben.

Hos Fleggaard i Harrislee holder man dog åbent døgnet rundt.

Selv om forretningerne går godt for øjeblikket, forventer Bern Christiansen ikke, at Otto Duborg og Poetzsch når årets budgetterede omsætning. Her halter man for langt bagefter. Hvis året kan afsluttes uden underskud, er det fint.

I tre måneder var det på grund af coronaepidemien kun muligt at passere den dansk-tyske grænse med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål. Det omfattede ikke indkøbsture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce