Annonce
Nordtyskland

Grænsehandler er igen på helt normalt niveau

Fleggaard savner de svenske kunder, men antallet af danske kunder er vendt tilbage til sit normale gænge. Foto: Tim Riediger.
Fleggaard-koncernen, Poetzsch, Otto Duborg og Fakta har igen fået alle medarbejdere tilbage på job, efter at corona-lukning sendte hundredvis hjem.
Annonce

HARRISLEE: Da den dansk/tyske grænse i midten af marts blev lukket, måtte grænsehandlen se en dyster erkendelse i øjnene. Uden de danske kunder kunne det ikke betale sig at holde alle butikker åbne. Det betød, at hundredvis af medarbejdere blev sendt hjem med lønkompensation fra staten.

Den 15. juni kunne danskerne igen indfri deres længsel efter Faxe Kondi på pantfrie dåser. Her blev både grænsen mod Tyskland åbnet og Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyskland ændret.

Alle medarbejdere i Fleggaard og Calle er nu igen tilbage på arbejde, melder administrerende direktør i koncernen, Lars Mose Iversen. Koncernen sendte under corona-lukningen 550 medarbejdere hjem. Seks ud af otte Fleggaard-butikker og syv ud af ni Calle-butikker holdt lukkede.

- Vi er tilbage på samme antal medarbejdere som før corona-lukningen, siger Lars Mose Iversen.


Vi er tilbage på samme antal medarbejdere som før corona-lukningen.

Lars Mose Iversen, Fleggaard.


Det samme gælder hos Fakta, oplyser John Hornbech Christensen, direktør i Fakta. Kæden har tre grænsebutikker, hvoraf en har været corona-lukket.

Otto Duborg i Harreslev var også corona-lukket og 70 medarbejdere herfra sendt hjem. De er også alle tilbage, fortæller Bernd Christiansen, der er administrerende direktør i Poetzsch og Otto Duborg.

Annonce

Tilbage til det normale

Lars Mose Iversen fortæller, at de svenske kunder mangler, men ellers melder de tre grænsebutikker, at salget igen er som tidligere.

- Der var ekstra travlt den første uge, efter at grænsen åbnede. Nu er det stilnet lidt af, siger John Hornbech Christensen.

Hos Fleggaard og Calle-butikkerne har coronakrisen sat et ekstra skub i deres »click and collect«-service, hvor kunder hjemmefra kan bestille varer og herefter hente dem færdigpakket uden at skulle bruge tid på selv at finde varerne i butikken. Det betyder, at koncernen søger et antal medarbejdere, der kan hjælpe til her.

- Den stigende efterspørgsel på tilbud som dette er en tendens, vi har set i lang tid i hele detailbranchen. Men jeg tror, coronakrisen har skubbet til udviklingen, siger Lars Mose Iversen.

Annonce

Søger medarbejdere

Selvom Fakta og Poetzsch søger nye medarbejdere, der kan træde til bag kassen, er det ikke et udtryk for ekstra travlhed grundet genåbning.

- Det er udtryk for en normal cyklus. Vi har som regel brug for flere deltidsmedarbejdere hen over sommerperioden, siger John Hornbech Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce