Annonce
Sønderborg

Grænsekøer forsinker bussen: Ellen frygter at misse sin tid på sygehuset

21,9 procent af busserne fra Flensborg er forsinket. Før grænsekontrollen ankom 98,8 procent af alle busser til tiden. Arkivffoto: Claus Thorsted
Forsinkelser på bussen fra Flensborg mod Sønderborg gør, at 67-årige Ellen Doelle ikke tør bruge den, når hun skal på sygehuset i Sønderborg
Annonce

Padborg: 67-årige Ellen Doelle er vant til at bruge bussen, når hun skal frem og tilbage mellem hjemmet i Padborg og Sønderborg Sygehus.

Men inden turen går mod Sønderborg fredag morgen, har hun valgt, at hun ikke skal med bus 110. Forsinkelser på bussen fra Flensborg gør, at hun er bange for at misse sin tid på sygehuset.

- Jeg har oplevet, at jeg skal vente virkelig længe, inden bussen kommer, siger hun.

- Normalt ville jeg have et kvarter, når bussen kommer fra Flensborg, og det giver mig masser af tid til at nå det hele. Det tør jeg simpelthen ikke løbe an på, når jeg ikke ved, hvor meget forsinket bussen er, siger hun.

- Når jeg skal på sygehuset, så bestiller jeg altid tider klokken hel, så jeg ved, at jeg har nok tid til at nå det hele. Det fungerer ikke for mig, hvis jeg skal gå og være bekymret over, om jeg når det hele, siger hun.

Ellen Doelle er bange for, at hun ikke kan nå sin tid på Sønderborg Sygehus, hvis bussen er forsinket grundet grænsekontrollen. Derfor har hun nu bestilt en flextrafik.

I stedet for at tage bussen har hun bestilt en flextrafik, og det giver hende ekstra udgifter, men det skal hun nu nok overleve, siger hun.

- Jeg tænker, at det må være muligt, at man kan finde løsninger, som gør at bussen kan komme hurtigere frem. Det kan være, at man kan åbne et spor, som busserne kan køre i, eller hvad ved jeg, siger hun.

Når turen går den anden vej fra Sønderborg mod hjemmet i Padborg, har Ellen Doelle ikke noget problem med, hvis hun skal vente på bussen i Kruså.

- Der har jeg ikke noget, jeg skal nå. Der kan jeg bare tage den næste, der kommer.

Annonce

Busser fra Flensborg

Tal fra Sydtrafik viser, at det er busserne fra Flensborg, som er forsinket. 73 procent af busserne har været mellem nul og fem minutter forsinket, mens 0,8 procent af busserne har været op mod 40 minutter forsinket. Det svarer til to busser.


Normalt ville jeg have et kvarter, når bussen kommer fra Flensborg, og det giver mig masser af tid til at nå det hele. Det tør jeg simpelthen ikke løbe an på, når jeg ikke ved, hvor meget forsinket bussen er.

Ellen Doelle


I alt er det 21, 9 procent af turene fra Flensborg mod Sønderborg, som har været mere end fem minutter forsinket.

- Da grænsen åbnede den 15. juni, havde vi et beredskab klar, så skolebørnene kunne komme i skole, hvis køerne ved grænsen skulle være lange, siger pressekonsulent ved Sydtrafik, Louise Christine Rasmussen.

Hun fortæller, at Sydtrafik mener, at andelen af forsinkelser er acceptabelt, og derfor har man ikke overvejet alternativer til de busafgange, der har været.

- Busserne kan indhente noget af den tid de har tabt på stykket fra Kruså mod Sønderborg, så der hvor vi har problemer er fra Flensborg og til grænsen, siger pressekonsulenten.

En forsinkelse på op mod fem minutter anses som værende normalt, og derfor bliver bussen betegnet som ankommet til tiden. Inden grænsekontrollen var det 98,8 procent af alle afgange der ankom til tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce