Annonce
Erhverv

Grænsekontrol ved Disney Magic-anløb: Mere sikkerhed og større afspærring

Disney Magic kommer til Fredericia 16. august. Det er første gang, Disney Cruise Line besøger en dansk by udenfor København. Privatfoto
De op mod 2700 krydstogtgæster ombord på Disney Magic skal rejse ud af Schengen-området og derfor vise pas på havnen i Fredericia.

Fredericia: 16. august anløber Disney Cruise Lines krydstogtskib Disney Magic Fredericia Havn, og det bliver med væsentligt større sikkerhed og afspærringer end ved tidligere krydstogtanløb.

Årsagen er, at Disney Magics gæster skal videre til Dover i England og dermed skal rejse ud af Schengen-området. Derfor skal alle krydstogtgæsterne vise gyldigt pas og "stemples" ud af Schengen. Der er hovedsageligt amerikanske gæster ombord på Disney Magic.

I den forbindelse kommer grænsepolitiet til Fredericia, hvor der bliver stillet skranker op på havnen, hvor passagererne skal vise pas til betjentene. Det kommer til at foregå i et opsat telt inde i det indhegnede ISPS-område ved skibet. Det skal foregå, umiddelbart inden gæsteren går ombord på Magic efter deres ture ud i Fredericia.

Der bliver sat 10 stationer op, hvor betjentene vil sidde klar, efterhånden som krydstogtpassagererne kommer tilbage til skibet.

- Vi stiller det hele op i teltet aftenen før, fordi det tager tid at sætte telt op, og så passer Hjemmeværnet på det om natten, fortæller cruise manager hos ADP Line Tange.

Annonce

Vi stiller det hele op i teltet aftenen før, fordi det tager tid at sætte telt op, og så passer hjemmeværnet på det om natten.

Line Tange, cruise manager hos ADP

Stram tidsplan

Disney Magic ankommer til Fredericia kl. 7 og sejler igen kl. 15.15. Der er en stram tidsplan for skibets afsejling, så det er vigtigt, at passagererne er ombord til tiden. Derfor er betjentene til stede det meste af dagen for at tjekke pas, efterhånden som gæsterne kommer tilbage til skibet fra deres bookede ture.

På grund af paskontrollen og det tilhørende telt er det indhegnede område udvidet, og afspærringer ved havnen bliver også sat lidt længere inde på land end ved tidligere anløb. Kontrollen og den dermed følgende yderligere sikkerhedsforanstaltning har givet ekstra arbejde for ADP.

- Vi er fortrøstningsfulde men også spændte, for vi har ikke prøvet det før, fortæller Line Tange.

Det er første gang, et Disney-skib lægger til en dansk by udenfor København. ADP fik meddelelsen om Disney Cruise Lines planer i november 2017, men måtte først offentliggøre nyheden i marts 2018.

Anløbet i Fredericia er sidste stop, inden krydstogtet slutter i Dover 18. august. Det begyndte i København 8. august og har ført de op mod 2700 gæster til Tallin, Sankt Petersborg, Helsinki og Stockholm, inden de lander i Fredericia.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce