Annonce
Tønder

Grænseløs: Holmen slår døren op igen

Kirsten Moesgaard , der er leder af Museet Holmen i Løgumkloster, ser frem til at genåbne museet næste torsdag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Når Museet Holmen i Løgumkloster åbner torsdag den 11. juni sker det samtidig med, at udstillingen, der udforsker begrebet "grænse", forlænges hen over sommerferien.
Annonce

LØGUMKLOSTER: - Vi er glade for at kunne meddele, at vi fra den 11. juni igen kan byde jer velkommen. Alle forholdsregler er på plads, så I kan færdes trygt og sikkert i både udstillingen og i vores lille butik.

Sådan lyder budskabet fra lederen af museet Holmen i Løgumkloster, Kirsten Moesgaard.

Ved coronakrisens udbrud lukkede museet i lighed med andre kulturelle institutioner helt ned, og dermed blev størsteparten af publikum afskåret fra at se udstillingen "Grenze, Grænse, граница", der blev åbent få uger før nedlukningen.

"Grenze, Grænse, граница" er museet Holmens bidrag til markeringen af 100-året for genforeningen. Udstillingen omfatter i sin helhed 31 kunstneres bud på begrebet "grænse". De 31 kunstnere kommer fra Danmark, Tyskland og Rusland, hvilket også er baggrund for udstillingens tresprogede titel.

- De har alle forholdt sig til grænser i deres værker, og hele udstillingens katalog rammer det ind, hvor alle har skrevet om, hvordan de fortolker begrebet grænser - alt sammen i den bredeste betydning, forklarer Kirsten Moesgaard.

Alle forholdsregler er på plads, så I kan færdes trygt og sikkert i både udstillingen og i vores lille butik.

Kirsten Moesgaard, leder, Museet Holmen, Løgumkloster

Annonce

Forlænget

Resultat er en udforskning af grænser som for eksempel dødspatruljen langs den tidligere tysk-tyske grænse, den "nye silkevej", eller det nye vildsvinehegn mellem Tyskland og Danmark.

- Vi kommer godt rundt i genrerne, og der vil også være en del skulpturer og videokunst med. Jeg vil også gerne fremhæve kataloget, som præsenterer alle 31 kunstnere med et værk og en tekst om deres syn på grænser. Det er lige så meget et katalog, som det er en publikation, der også vil have et liv efter udstillingen, fordi den samlet giver et kunstnerisk snit på historien, sagde Kirsten Moesgaard, da udstillingen blev præsenteret i februar.

Oprindelig skulle "Grenze, Grænse, граница" gå frem til 10. maj, men efter genåbningen den 11. juni er den nu forlænget frem til den 9. august.

Grænse

"Grenze, Grænse, граница" er et fælles udstillingsprojekt mellem den dansk-tyske kunstnersammenslutning Grænselandsudstillingen i Aabenraa, Museumsberg Flensburg i Flensborg og Museet Holmen i Løgumkloster. Ud over medlemmerne af Grænselandsudstillingen er også indbudt gæsteudstillere fra Danmark, Tyskland og Rusland.

Blandt udstillerne er Dan Thuesen, Højer, og Bente Sonne, Bovlund.

Efter at have været vist i Løgumkloster frem til august vises udstillingen opdelt på henholdsvis Det Ny Kastel, Thisted, og Morsø Kunstforening, Mors, frem til den 27. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce