Annonce
Nordtyskland

Grænseområde har Tysklands laveste smittetal

Også syd for grænsen er der omfattende påbud om mundbind med regler, der i vidt omfang er strengere end de danske.
Annonce

SLESVIG: Slesvig—Flensborg Amt lige syd for grænsen er det lokalområdet i hele Tyskland, hvor smittetrykket er lavest under anden bølge af coronaepidemien. Det viser nye tal fra Robert Koch Instituttet, der er forbundsrepublikkens nationale center for overvågning og forebyggelse af smitsomme sygdomme.

I Slesvig-Flensborg Amt har der på det seneste blot været 12,9 nye smittede pr. 100.000 indbyggere skriver mediehuset SHZ.

Også flere andre regioner i Slesvig-Holsten har ekstremt få nye smittede. Det gælder for eksempel Flensborg Kommune, hvor der har været 26,6 smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af en uge. Det rækker til en tiendeplads på listen over de mindst smitteplagede lokalområder i Tyskland. Også i Rendsburg-Eckernförde Amt ser det ganske fint ud med en værdi på 24,4.

Knap så prangende er tallet fra Nordfrisland, hvor der i løbet af syv døgn er fundet 47 tilfælde pr. 100.000 indbyggere.

Syd for grænselandet er der også en række regioner, hvor kun få bliver smittet. Alligevel er smittespredningen i hele forbundslandet på godt 48 pr. 100.000 indbyggere på en uge. Forklaringen er, at der bliver opdaget en del med coronavirus i den sydligste ende af delstaten på grænsen til Hamborg.

Dog er den samlede smittespredning i Slesvig-Holsten blandt de laveste i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce