Annonce
Aabenraa

Grænseoverskridende projekt på Bylderup Skole

Danske og tyske skoleelever skal på tværs af grænsen lære hinandens sprog og kultur at kende. På den danske side er det eleverne fra 8. klasse på Bylderup Skole, der deltager. PR Foto
Annonce

Bylderup: "Mit English kommt man durch – mit Deutsch kommt man WEITER!" - det er mantraet for tysklærer på Bylderup skole Helle Jepsen.

Derfor har hun sat gang i et grænseoverskridende projekt mellem 8. klasseeleverne på Bylderup skole og Friedjof Nansen Schule i Flensborg.

Eleverne på Bylderup skole har tysk, og eleverne på den tyske skole har dansk.

- Baggrunden for projektet er at styrke tyskundervisningen og samtidig gøre den så spændende og virkelighedsnær som mulig. Og da vi kun bor 9-10 kilometer fra grænsen, så er det oplagt at vi bruger energi på at lære hinandens kulturer og sprog, siger Helle Jepsen.

Eleverne er blevet sat sammen efter interesse, og udveksler nu breve. Tirsdag 3. september skal de mødes i Flensborg, hvor de først skal tage imod dronning Margrethe, der ankommer med Kongeskibet Dannebrog, og bagefter skal de lave forskellige aktiviteter sammen.

Besøget i Flensborg er kun begyndelsen af projektet, og planen er, at eleverne mødes igen i foråret 2020 - 100 året for genforeningen - denne gang i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce