Annonce
Regionalt

Grænsepatruljens dagbog fra dag fire

Terrænet blev pludseligt underligt svensk. Foto: Mathias Ingemann Holm.
JydskeVestkystens praktikanter Mathias Ingemann Holm og Martin Rye vandrer i øjeblikket fra kyst til kyst langs den dansk/tyske grænse. I dagbogen giver de et indblik i deres oplevelser fra dag til dag.
Annonce

Vi vågnede op under det fodboldmål, vi havde væltet og lagt presenning henover aftenen forinden. Vi kunne se solen stå op ud over boldbanen i Sofiedal. Den kunne vi nyde, indtil vores fødder gjorde os opmærksom på den smerte, de var i.

Bag den busk, der omkransede boldbanen, kunne vi hører den dryssende markvander og traktorer, der kørte forbi på vejen ved siden af. Stille og roligt rullede vi presenningerne sammen og begav os mod Padborg.

Vi blev genforenet med vildsvinehegnet, der dukkede op på vej ud af Sofiedal. Landskabet lignede sig selv. Åbne kornmarker, nysgerrige køer og en lang lige asfaltvej.

Halvvejs på turen blev de åbne marker erstattet med nåletræer, der tronede højt i den tæt bevoksede Frøslev Plantage. Det lignede lidt Sverige, blev vi enige om.

Vi gik til Jim Croces bløde stemme langs de åbne marker. Foto: Mathias Ingemann Holm.
Annonce

Gigantburger? Ja, tak

Da Sverige sluttede, og vi endelig nåede til Padborg, var benzinen på tanken næsten brugt helt op. Vi halsede mod den nærmeste grillbar i den industriprægede del af byen.

-En jumboburger og en gigantburger, tak.

-Skal det være en menu? Spørger ekspedienten.

-Ja, tak.

Da rygsækkene skulle på efter måltidet, var stropperne i rygsækkene væsentligt strammere. Burgerne lå og rumlede i maven, da vi bevægede os mod Toldboden, Padborgs sidste brune værtshus. I jagten på en historie, selvfølgelig. Her mødte vi Jens Børsballe og Cathrine Larsen bag baren. Her fik vi både et glas isvand og en snak.

Grænsepatruljen

Fra mandag til fredag vil JydskeVestkystens to journalistpraktikanter Martin Rye og Mathias Ingemann Holm gå langs den dansk/tyske grænse i jagten på den gode historie.

Hver dag vil avisen være fyldt med grænsefortællinger fra deres tur langs grænsen.

Hvis du har en historie, de skal skrive, så tøv ikke med at ringe eller skrive.

Martin Rye: Tlf. 79 12 47 66 eller marry@jfmedier.dk

Mathias Ingemann Holm: Tlf. 76 27 21 54 eller maiho@jfmedier.dk

Lyset stod ekstra skarpt, da vi kom ud fra værtshuset, og endnu engang var vi på fødderne.

I Padborg kunne vi låne en baghave, hvor vi kunne slå vores bivuak op og snakke med Lisbeth, der havde haft indbrud for tre uger siden, men som stadigvæk låner sin baghave ud til fremmede.

Fredag er sidste etape for Grænsepatruljen. Kun seks kilometer adskiller os fra målstregen i Skomagerhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Aktivister lænkede sig fast til maskiner ved Baltic Pipe-byggeplads: Politiet sigter dem for ulovlig indtrængen

Annonce