Annonce
Aabenraa

Grænseregion føler sig overhørt under corona: Kræver nu faste talspersoner i Berlin og København

Overborgmester Simone Lange er næstformand i Region Sønderjylland-Schleswig. Hun og formand Preben Jensen har skrevet til forbundskansler Angela Merkel (CDU) og statsminister Mette Frederiksen (S) for at få udnævnt talspersoner for grænselandsspørgsmål. Foto: Flensborg kommune
Region Sønderjylland-Schleswig er utilfreds med kommunikationsniveauet med Berlin og København under coronapandemien. Nu har bestyrelsen henvendt sig direkte til Merkel og Frederiksen med krav om faste talspersoner.

Flensborg: Siden marts 2020 har arbejdet i Region Sønderjylland-Schleswig været præget af mange nye regler og love, der er affødt af coronapandemien. Ledelsen er så utilfreds med kommunikationen med regeringerne i Berlin og København, at den nu kræver faste talspersoner i hovedstæderne.

- Restriktioner for indrejse er blevet indført med kort varsel, og sparsomme informationer om testmuligheder har ført til kaotiske tilstande. Skriftlige henvendelser vedrørende konkrete spørgsmål blev der svaret sent på eller slet ikke. Der har været uklare kommandoveje. Også den retslige situation var tit uklar, og der er opstået spørgsmål om tolkningen af de enkelte bestemmelser, hedder det i en pressemeddelelse fra Region Sønderjylland-Schleswig.

Brev til Frederiksen og Merkel

Bestyrelsen har derfor besluttet at opfordre den danske og tyske regering til en tættere dialog. I en skriftlig henvendelse til statsminister Mette Frederiksen (S) og forbundskansler Angela Merkel (CDU) har formanden for Region Sønderjylland-Schleswig, Preben Jensen (V), og hans stedfortræder Simone Lange (SPD) rettet henvendelse til de to landes regeringer.

- Også efter pandemien vil kommunikation om grænserelaterede spørgsmål være vigtige, og derfor har vi brug for en fast kontaktperson. Det har vi krævet i vores brev, siger Peter Hansen, der er leder af Regionskontoret.

Samtidig har Region Sønderjylland-Schleswig inviteret til en årlig grænsedialog, som skal udbygge kontakten mellem de forskellige partnere. Region Sønderjylland-Schleswig er et rådgivende råd som på dansk side tæller Region Syddanmark, Aabenraa Kommune, Tønder Kommune, Haderslev Kommune og Sønderborg Kommune. På tysk side er det Flensborg by, Nordfrisland og Slesvig-Flensborg amter. Det overordnede mål for arbejdet er at forbedre vækstvilkårene og den kulturelle sammenhængskraft i regionen.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Annonce