Annonce
Sønderborg

Græsset gror - der er travlhed hos Ulkebøl Plæneklipperservice

Lars Malle og Ulkebøl Plæneklipperservice har travlt og er - i modsætning til mange andre brancher - ikke ramt af coronakrisen.Foto: Timo Battefeld
Man kan ikke slå græs på internettet - og man kan ikke få serviceret sin plæneklipper på nettet. Græsset gror uanset, hvor meget corinavirus breder sig. Hos Ulkebøl Plænklipperservice har de travlt som aldrig før.

Sønderborg: Motorerne efterses, knive slibes skarpe og tændingen efterses. Coronakrisen er ikke nået til Ulkebøl Plæneklipperservice. Tværtimod har den dødbringende virus kombineret med lunt og solrigt forårsvejr skabt travlhed i værkstedet.

- Det er på en lidt kedelig baggrund, men jeg må sige, det er glædeligt, at vi har nok at se til, siger Lars Malle, der ejer Ulkebøl Plæneklipperservice. Virksomheden beskæftiger i alt syv mand, og selv om der er travlhed har Malle faktisk sendt et par medarbejdere hjem.

- Det er mere at hensyn til at beskytte os selv og medarbejderne, siger han. Lars Malle vil heller ikke have interviewes i værkstedet, men udenfor i den friske luft fortæller han.

- Vi har jo altid travlt på den her tid af året. Det er klart. Men nok faktisk lidt mere i år, for nu går mange jo derhjemme. Så finder de ud af, at græsset gror, og at plæneklipperen måske ikke virker. Så det er nok kommet mere ind på samme tid, siger Lars Malle.

Han mener, de følger nogenlunde med.

- Men det kan være svært at skaffe reservedele og få dem hurtigt hjem med fragtmand. Men det går, og kunderne tager det pænt. Selv om de naturligvis gerne vil have deres maskiner hurtigt igen, siger han.

Annonce

Vi har jo altid travlt på den her tid af året. Det er klart. Men nok faktisk lidt mere i år, for nu går mange jo derhjemme. Så finder de ud af, at græsset gror, og at plæneklipperen måske ikke virker.

Lars Malle, ejer af Ulkebøl Plæneklipperservice

Slibecentralen i Ulkebøl

Ulkebøl Plæneklipperservice har været i familiens eje siden 1965, og Lars Malle overtog virksomheden for 15 år siden. Det var Ruth og Gunnar Malle, der grundlagde "Ulkebøl Slibecentral", der i 1973 skiftede til nuværende adresse og samtidig til det nuværende navn. Ruth Malle var nærmest en institution i firmaet, men hun blev sendt på pension for tre år siden. Som 79-årig.

- Jeg håber da, at jeg skal arbejde ligeså mange år. Nu går det godt, og det er da dejligt, at der også er nogle positive historier. Er det ikke dejligt, at du også kan skrive en positiv historie? Der er nok firmaer, der slås med at få det til at hænge sammen lige nu. Men i 2018, da der var tørke i flere måneder, da havde vi ikke meget at lave, siger Lars Malle.

Græsset gror - også under en pandemi. Foto: Timo Battefeld
Leif Hansen tester en maskine. Foto: Timo Battefeld
Maskiner i kø for at blive gjort klar til sæsonen i haven. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce