Annonce
Læserbrev

Grødeskæring og frit vandspejl på Mølledammen

Læserbrev: I et læserindlæg (svar på vores læserindlæg d. 1/1-20) omkring frit vandspejl på Mølledammen i Ribe, påstår Konservativ Folkeparti, May-Britt Andrea Andersen og Peder Tørnquist, at vi stiller en række spørgsmål som vi burde kende svaret på.

Kære May-Britt Andrea Andersen og Peder Tørnquist, vi stillede faktisk ikke et eneste spørgsmål.

Men konstaterede derimod at tre venstrefolk og åbenbart nu også de Konservative vil gennemtrumfe grødeskæring her og nu, selv om der netop er offentliggjort en rapport, der ikke muliggør dette, som forholdene er i dag.

Loven og regulativet forpligter – også kommunen. Når der er lavet en rapport af Orbicon, som er bestilt og betalt af kommunen, skal den vel også tages alvorligt og diskuteres i udvalget – på baggrund af forvaltningens indstilling.

Når der i loven står, at der skal foretages et skøn, så er det et fagligt skøn. Det er ikke en politisk frihedsgrad til at gøre, som politikerne gerne vil.

Vi kan forstå, at de konservative har savnet SF i debatten de sidste syv år. Det kan vi ikke genkende, men det er måske fordi Maj-Britt Andrea og Tørnquist kun har siddet i byrådet to år tilsammen.

I SF deltager vi gerne i debatten, det er faktisk derfor, vi har leveret et indlæg i denne sag.

Vi ønsker, som alle, et blankt vandspejl, men det skal ske i respekt for naturen. Grødeskæring er, i følge den nye rapport, ikke en mulighed, som sagen står lige nu. Derfor støtter vi i SF op om, at sagen skal fremmes i samarbejde med de berørte parter. Sydvestjysk Landboforening, staten, miljøorganisationer og lokalrådet i Ribe, så der på den måde kan findes en løsning, der tilgodeser alle parter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce