Annonce
Esbjerg

Temperaturen er nået 30 grader: Lange køer ved vandposterne på Grøn Koncert

Foto: André Thorup
På koncertpladsen ved Grøn Koncert i Esbjerg har temperaturen nu rundet de 30 grader. Og det skaber kø ved vandposterne. Arrangørerne sørger da også for at minde gæsterne om at lade øllen stå og vælge vandet til for en stund.

Esbjerg: Alphabeat har netop forladt scenen ved Skibhøj, og på få minutter har køen til den ene af koncertpladsens mange vandposter slanget sig op i pytonlængde. Det er egentlig ikke så underligt. For efterhånden har temperaturen på pladsen oversteget de 30 grader, og netop Alphabeat har konstant opfordret Grøn Koncerts gæster til at danse.

En af de mange gæster, der har fyldt vanddunken ekstra godt op denne eftermiddag er Signe Bundgaard, der mest af alt er kommet til Grøn Koncert på grund af musikken. Hun har udskudt indtagelsen af alkohol lidt endnu. Hun ved nemlig godt, at man skal passe på i den gloende hede.

- Det er vigtigt, at man passer på derude. Så jeg håber, at jeg får vand nok. Nu har jeg i hvert fald drukket lidt mere end en liter, siger hun og tager en tår af dunken.

Mindst 30 mennesker omringer vandhanerne og slubrer dråberne i sig. Der er kamp mod varmen på koncertpladsen i Esbjerg.

Annonce
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce