Annonce
Læserbrev

Grøn omtanke ved lokalplaner, naturligvis

Læserbrev: Da byrådet sidst i januar 2019 behandlede lokalplansforslag øst for Dimen, var der ikke meget opbakning til konservative synspunkter om at udstykke med respekt for naturen og fortidsmindet. Byrådet sendte lokalplanen i høring, vi med betænkeligheder, og vi fik da også et par kradse ord med på vejen, om at vi ville forhindre vækst og modarbejde private initiativer. Det kan vi naturligvis klart afvise.

Vi er som konservative meget fokuserede på borgerdrevne initiativer. Det er jo det private erhvervsliv, der genererer skatteindtægterne til vores velfærdssamfund, men vi mener, at man skal huske at lytte til sin samvittighed og stå fast på de værdier, man har.

Derfor glæder det os, at Stenbjerg Ejendomme ved overtagelsen af området nu planlægger at udstykke netop med hensyn til kvalitet, naturen og stedet. Vi kender ikke prospektet, men vi bakker op om at lave en lokalplan for området på de udmeldte præmisser.

Vi håber, at det nye år vil byde på yderligere initiativer til forøgelse af boligmassen omkring Aabenraa, når den samtidig er forankret i respekt og omtanke for både mennesker, dyr og naturen i sin helhed.

Det kalder vi ansvarlighed og grøn omtanke. Vi skal jo også være her i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce