Annonce
Kolding

Grøn vækstvirksomhed jagter millionindsprøjtning: Vi er meget tæt på

Green Hydrogen Systems er på udkig efter en kapitalindsprøjtning på et trecifret millionbeløb. - Vi er foran planerne. Derfor har vi brug for flere penge, så vi kan gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Men det koster at være foran planen, siger direktør Niels Arne Baden. Arkivfoto: Lasse Hyldager
Green Hydrogen Systems, der allerede er vokset voldsomt, er på udkig efter et trecifret millionbeløb, så vækstvirksomheden kan fortsatte det høje tempo. Virksomheden sælger elektrolyseanlæg til brintproduktion, der kan lagre grøn strøm.
Annonce

Kolding: Tempoet har været højt i Green Hydrogen Systems, og nu skal der flere penge i kassen for at kunne træde endnu hårdere på speederen. I midten af 2019 var der ni medarbejdere. I dag er tallet 45.

- Vi arbejder på en kapitalforhøjelse igen, og vi er meget tæt på. Det her marked går endnu hurtigere, end nogen kunne forestille sig. Det går også hurtigere, end vi selv troede, siger Niels-Arne Baden, der er administrerende direktør i den grønne virksomhed, der til november begynder at samle produktionsfolkene i fabrikken, der er under opførelse i Kolding.

Green Hydrogen Systems udvikler og sælger elektrolyseanlæg til brintproduktion, der kan bruges til at lagre el fra grønne energikilder som vind og sol, og det er blandt andet energiselskabernes og industriens voksende interesse for at lagre energi i brint, der skal drive væksten, når produktionen kommer op i gear i den nye fabrik.

- Vi kører efter en accelereret plan, som vi nu accelererer yderligere. Det betyder, at vi ansætter endnu flere folk, end vi regnede med, og at vi bruger flere penge på teknologi. Samtidig er kunderne ikke vilde med at betale up front, så vi kommer selv til at finansiere projekterne. Derfor skal vi have flere penge, siger Niels-Arne Baden.

Green Hydrogen Systems flytter fra november produktionen ind i den nybyggede fabrik på Nordager. I dag har virksomheden medarbejdere på to adresser i Kolding. Den nye fabrik er på 4.000 kvadratmeter . Arkivfoto: Søren Gylling

Aftalen om de nye penge skal helst være på plads inden udgangen af året, og ifølge direktøren er det meget store investorer, der har vist interesse.

Annonce

Afsøger markedet

Sidste år købte venturefonden Nordic Alpha Partners sig ind i virksomheden, hvor den blev hovedaktionær. Derudover ejer energiselskabet Norlys en bid, og så har stifterne en del af selskabet. Ejerne har i flere omgange kastet penge i selskabet, og venturefonden har tilkendegivet den igen står klar med en indsprøjtning, men derudover skal selskabet altså have yderligere penge tilført.

- Vi kommer ind i et game, hvor der er brug for flere penge. Der spørger folk så, om vi fortsat leder efter investorer? Skal vi have fat i en industrielinvestor eller skal vi på børsen? Her er svaret ja, ja og ja forstået på den måde, at vi afdækker de muligheder, der er i markedet, så vi kan udvikle virksomheden i den retning, vi ønsker, siger Niels-Arne Baden.

Annonce

Meget større ordrer

Virksomheden offentliggjorde i september et regnskab, der viste et underskud på 10 millioner kroner. Dengang forklarede direktøren, at 2021 også bliver et år, der bliver præget af opstarten, mens selskabet skal begynde at tjene penge i 2022, og den vurdering gælder fortsat.


Vi arbejder på en kapitalforhøjelse igen, og vi er meget tæt på. Det her marked går endnu hurtigere, end nogen kunne forestille sig.

Niels-Arne Baden, direktør Green Hydrogen Systems


- Vi er fortsat samme sted. Det er klart, at vi får ikke kønnere tal af at ansatte flere og bruge flere penge. Men hvis vi vil være med i det her game, så er det nødvendigt, at vi kan rykke på de store ordrer , og de kommer nu. På en god dag har vi tidligere talt om anlæg på 1 megawatt. Nu taler vi om anlæg på mellem 10-100 megawatt. Så hvis vi skal være med, så er vi nødt til at investere kraftigt, siger Niels-Arne Baden.

Noget af det, der trækker markedet op, er blandt andet, at EU har besluttet at satse på brint i den grønne omstilling.

- Målsætningen er, at der i 2024 i EU skal være elektrolyseanlæg med kapacitet på 6 gigawatt. I dag står der vel 350 megawatt i energibranchen. Det er helt vildt, hvad der kommer til at ske, siger Niels-Arne Baden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce