Annonce
Esbjerg

Grønlands mor flyttede til Esbjerg så datteren kunne lære dansk

Kristjana er ni år og bor sammen med sin mor, 36-årige Malene, i Esbjerg. Det var første gang, de var med til nytårskuren, som de forventede ville blive en sjov oplevelse. Foto: André Thorup
Malene og Kristjana var med til nytårkur for hjemløse for første gang.

Esbjerg: De to, mor og datter, var sammen til nytårskur for første gang. De flyttede til Esbjerg fra Grønland for fem år siden.

- Det bliver sjovt, sagde ni-årige Kristjana, der oplevede Jacob Haugaard for første gang.

Hendes mor, 35-årige Malene, glædede sig til maden og musikken.

- Det bliver også godt at møde andre, sagde hun. De bor på Tinghøjs Allé, hvor de har grønlandske og danske venner. Malene er sygemeldt, men håber at få et job, når hun bliver rask.

Hun flyttede med sin datter til Esbjerg, for at datteren kan lære dansk og gå i skole her.

- Det er godt at bo i Danmark, fordi klimaet er godt for min psoriasis. Her er ikke så koldt, og luften er ikke så tør her, fortalte Malene, som har det godt i Esbjerg.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce