Annonce
Tønder

Grønt lys: Bredebros borgere behøver ikke længere koge vandet

De omkring 1000 forbrugere tilsluttet Bredebro Andelsvandværk behøver ikke længere koge vandet før anvendelse - det havde været en anbefaling i en kortere periode. Foto: Martin Franciere
Lørdag kunne Bredebro Andelsvandværk melde ud, at der ikke længere er problemer med det vand, vandværket leverer til forbrugerne. Inde på vandværket er der dog stadig et for højt kimtal.
Annonce

Bredebro: Lørdag var der godt nyt til vandforbrugerne i Bredebro. Anbefalingen fra Bredebro Andelsvandværk om at koge vandet er ikke længere gældende.

En prøve taget på vandværket forleden viste, at et kimtal - kimtal 22 - var alt, alt for højt. Kimtal 22 er udtryk for antallet af kuldeelskende bakterier. Man anbefalede ud fra forsigtighedsprincippet, at forbrugerne spilkogte vandet i mindst et minut, før det blev indtaget. I mandags fik vandværket monteret et UV-filter, der kan slå bakterier ihjel, og vandet der sendes ud til forbrugerne har nu igen et acceptabelt kimtal.

- Det er da positivt, at det går i den rigtige retning. Vi fik jo hurtigt sat det UV-filter op, og det har vist sin effektivitet i forhold til at få gjort vandet klar til at blive brugt i fødevarer, fortæller Karsten Woller, der er formand for vandværket.

En vandprøve inden UV-filteret viser dog stadig et for højt kimtal. Men ikke i nærheden af de 3000, som prøven forleden viste.

- Den sidste prøve var på 230, og grænseværdien er 200, så det er lige lidt over, fortæller Karsten Woller.

- Det skal vi selvfølgelig have styr på. Vi begynder at gennemgå vandværket fra en ende af, og så ser vi, hvor vi støder på en uregelmæssighed, fortæller han.

Annonce

En mistanke

Det er dog slet ikke sikkert, at man kan finde en konkret fejl.

- En uges tid inden den her prøve blev taget, der fik vi efterfyldt nogle af vores filtre med noget filtermatriale, og alle reperationer på sådan noget giver altid noget uro i bakteriefloraen. Så vi håber på, det er det, og hvis det er det, så er det et spørgsmål om tid, inden det er faldet til et normalt niveau igen, fortæller Karsten Woller.

- Så vi har en mistanke om, hvad det kan være, men vi kan ikke få det bekræftet, før der går noget tid, fortæller Karsten Woller.

Men sikkert er det altså, at forbrugerne ikke længere behøver tænde for elkedlen eller komfuret, når de vil bruge vandet fra vandhanen.


Det er da positivt, at det går i den rigtige retning. Vi fik jo hurtigt sat det UV-filter op, og det har vist sin effektivitet i forhold til at få gjort vandet klar til at blive brugt i fødevarer.

Karsten Woller, formand for Bredebro Andelsvandværk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce