Annonce
Tønder

Grønt lys: Danmarks største cykelløb vender tilbage

Møgeltønders toppede brosten i Slotsgaden er et særkende for Hydroløbet, der afviklets sidste weekend i september. De lokale arrangører har netop fået grønt lys fra Danmarks Cykel Ring til at løbet også i år indgår i unionens officielle løbskalender. Foto: Uwe Iwersen
Tønder Cykelmotion og Tønder Amatør Cykle Ring har fået tildelt Hydro Løbet. Dermed ventes op mod 1000 cykelryttere fra hele landet at tage turen til Tønder sidst i september.
Annonce

TØNDER: Forleden takkede et flertal i kommunalbestyrelsen i Tønder nej til at hente Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed, cykelløbet Post Nord Danmark Rundt, til byen. 425.000 kroner, som var prisen for at være værtsby for enkeltstarten i august, var for meget for de fleste politikere.

At Danmark Rundt fik et nej, får dog ingen konsekvenser for det, der de seneste år har vist sig at være Danmarks største cykelløb målt på deltagertallet.

- Danmarks Cykel Union har netop meddelt, at vi igen må arrangere Hydro-løbet. Det bliver lørdag den 26. september, og det bliver efter alt at dømme det største løb i landet i år.

Sådan siger Jef Hansen, formand for Tønder Amatør Cykle Ring (TACR), der sammen med kollega-klubben, Tønder Cykelmotion, står for afviklingen af løbet.

Tønder Amatør Cykle Ring og Tønder Cykelmotion er sammen om at arrangere Danmarks største cykelløb. Begge klubber sender også lokale talenter og veteraner ud på ruterne. Foto: Uwe Iwersen
Annonce

Tilbage til 60'erne

Cykelløbet i Tønder har mere end 50 år på bagen.

- Vi har, med få undtagelser i 70'erne, hvert år arrangeret løb i Tønder siden 1962. Det er en gruppe ildsjæle, der står bag. Vi har nogle gode sponsorer, men får ingen økonomisk støtte fra kommunen, påpeger Jef Hansen.

Når Hydro-løbet i Tønder har tradition for at være Danmarks største cykelløb under Danmarks Cykle Union, skyldes det flere omstændigheder.

- Med digerne og de toppede brosten gennem Møgeltønder, har vi noget helt unikt, som ingen andre løb kan byde på. Og så er den sidste weekend i september også sæsonens sidste løbsweekend, som alle gerne vil være med til, påpeger Jef Hansen.

Annonce

Vejret kan spille ind

Hvor højt deltagerantallet når op, afhænger ofte også af vejrudsigten. På en lørdag med godt vejr, valfarter over 1000 cykelryttere i alle aldersklasser til Tønder. Men er der som sidste år regn og rusk, så koster det lidt deltagere - i sådan et vejr trækker løbet omkring 800 deltagere til.

Men med det grønne lys fra Danmarks Cykle Union kan Jef Hansen og hans udvalgte skare af frivillige nu for alvor gå i gang med forberedelserne til årets løb.

- Vi er faktisk allerede i fuld gang. Der er faktisk lidt prestige i at arrangere Danmarks største cykelløb. Folk glæder sig. Det er stort det her, lyder det fra løbslederen.

2019-udgaven af Hydroløbet foregik i regn og rusk og stillede dermed krav om ekstra gode ben til deltagerne. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce