Annonce
Esbjerg

Grønt lys til 150 lejligheder i nyt højhus i midtbyen

Omkring 150 nye lejligehder på vej ved Havnegade og Østre Havnevej. Illustration: KPC Byg

Plan & Miljøudvalget sender planer om op til 150 almene familie-, ungdomsboliger i en seks etager høj ejendom i Jernbanegade, Havnegade og Østre Havnevej i høring.

Esbjerg: Esbjerg ruster sig i disse år til storbystatus. Foruden Droob-familiens Karréen med 85 lejligheder er op imod 500 nye almene boliger i centrum af Danmarks yngste storby, og et af de mange boligprojekter er nu på vej gennem planlægningsmøllen.

Det er KPC Byg, der på vegne af boligforeningen Fremad har sendt et projekt ind med et byggeri på op til seks etager og op til 150 almene familie-, ungdoms- og tilskudsboliger ved Jernbanegade, Havnegade og Østre Havnevej. Projektet kræver en ændring af både kommuneplan og lokalplan, og Plan & Miljøudvalget er ganske begejstret for projektet, som nu skal sendes til byrådet med henblik på en offentlig høring:

Udvalgsformand John Snedker (S) glæder sig allerede over, at der kommer almene boliger på "dette meget spændende og centrale sted i byen", hvor der i dag ligger fire huse, en lille vej og et offentligt parkeringsareal.

- I dag må man bygge op til fem etager, men vi prøver at hæve grænsen til seks etager for en del af byggeriet. Vi mener, at det vil passe ind med Rambølls nye hovedkvarter på Bavnehøj, Droobs Karréen og Broen Shopping, som også er forholdsvist højt. Byggeriet trappes ned til fire etager for den del, der vender over mod byparken, forklarer John Snedker. Han tilføjer, at der på arealet, hvor de nye boliger skal ligge, er tre huse, hvoraf de to forudsættes fjernet. Den tredje, som ligger på hjørnet af Jernbanegade og Havnegade, har en høj bevaringsværdi og må ikke nedrives.

Projekter

Boligorganisationerne i Esbjerg og Esbjerg Kommune planlægger 490 nye almene boliger. I følgende områder skal der bygges nye almene boliger:


  • Teglværkskvarteret, udvides med 122 boliger, der etableres af Arbejdernes Boligforening.
  • Museumspladsen, hvor der er planlagt opført 132 boliger, der etableres af Ungdomsbo.
  • Jernbanegadeområdet, hvor der skal bygges 148 boliger opført af Boligforeningen Fremad.
  • Tovværkskvarteret, hvor der er planlagt 88 boliger, der skal etableres af Ungdomsbo.

God beliggenhed

Ifølge John Snedker bliver der med det nye plangrundlag mulighed for op til 9.000 kvadratmeter bebyggelse med en bebyggelsesprocent på 200 for området under ét.

- Vi står med et flot og spændende boligprojekt, der appellerer til både familier, seniorer og unge mennesker, og som er centralt beliggende tæt på indkøbsmuligheder, kulturinstitutioner som Musikhuset og Tobakken, havnen og byparken. Hele projektet understøtter den vision, vi har, om mere liv til bymidten og byfortætning, og vi er spændte på, hvordan borgerne tager imod projektet, når byrådet forhåbentlig sender det i høring ved førstkommende lejlighed, siger John Snedker.

Han lægger ikke skjul på, at forvaltningen har lagt et stort arbejde i at få plangrundlaget på plads - almene boliger, der skal have økonomisk støtte, skal have ansøgninger klar og indsendt til efteråret:

- Vi har netop været til møder med andre kommuner i seksbysamarbejdet, og her har jeg kunnet høre, at de har haft svært ved at nå at få plangrundlag på plads i tide og derfor må sige, at enten skal nye almene boliger holde sig inden for det gældende plangrundlag, eller også skal byggeriet droppes. Sådan er det ikke i Esbjerg, og jeg er virkelig stolt over, at vores forvaltning knokler for at få det bedst mulige resultat sendt i høring, siger Snedker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce