Annonce
Sønderborg

Grønt lys til at sende de ældste elever delvist tilbage i skole fra mandag

Alle forældre vil få information direkte fra skolen om skoledagen for deres børns klasse. Arkivfoto: Tommy Kofoed / Jysk Fynske Medier
En genåbningsplan for skolerne blev fredag vedtaget af børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune.

Sønderborg: Der er udsigt til mere liv på skolerne i Sønderborg kommune fra mandag den 15. marts, da de herfra delvis igen åbner for eleverne fra 5. til 10. klasse.

Det sker som et led i den gradvise genåbning af samfundet, som blev besluttet af regeringen og dens støttepartier for nyligt.

Men for at kunne gennemføre åbningen af skolerne var det nødvendig med en plan for, hvordan det skal foregå. Sådan en blev efterfølgende lavet, og fredag godkendte børne- og uddannelsesudvalget den.

Annonce

Det glæder udvalgets formand Claus Klaris (V), at eleverne kan komme tilbage i klasselokalerne.

- Alle skoler og medarbejdere har lagt sig i selen og tænkt kreativt for at få alt til at lykkes, så vi er klar på mandag. Covid-19 pandemien har jo desværre betydet, at mange af eleverne ikke fysisk har været i skole i over to måneder, og selv om meget er lykkedes med digital undervisning, er den fysiske interaktion i klasseværelset og på skolen klart at foretrække for børn og unge, når de skal undervises, siger han i en pressemeddelelse.

En skoledag om ugen for nogen

Eleverne i 9. og 10. klasse skal i skole hver anden uge. Den anden uge skal de modtage nødundervisning hjemmefra. Undervisningen af klasserne på årgangene kommer til at foregå skiftevis, så 9. A eksempelvis er i skole i de lige uger og 9. B de ulige.

Fokusset på de ældste elever gør børne- og uddannelsesudvalgets næstformand Jesper Smaling (S) glad. For ham er det vigtigt, at afgangseleverne kommer godt videre fra folkeskolen både fagligt og socialt.

Han mener også, at det er bedre end ingenting, at eleverne i 5. til 8. klasse kan komme tilbage en dag om ugen, hvor undervisningen primært skal foregå udendørs.

- Vi har stor forståelse for, at eleverne har et stort behov for at se hinanden. Nu afventer vi med spænding, om der kan åbnes yderligere op efter påske, siger Jesper Smaling.

Sårbare elever har fortsat fysisk fremmøde på skolen med nødundervisning.

Alle elever og forældre orienteres direkte fra egen skole om, hvordan genåbningen er planlagt for dem.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at der på alle kommunes skoler vil være mulighed for at få en kviktest efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Forældre til børn i alderen 12-14 år skal give samtykke hertil. Børn på 15 år kan selv give informeret samtykke til test.

Skolegenåbning 15. marts

Der er 2.947 elever i 5. til 8. klasse og 634 elever i 9. og 10. klasse i Sønderborg kommune, der berøres af den delvise genåbning.

Bygningerne vil være rengjorte til brug fra om morgenen den 15. marts 2021, og i forbindelse med genåbningen er der stor fokus på rengøring og hygiejnen i tæt samarbejde med Rengøringsenheden.

Der vil være ekstra rengøring måneden ud. Toiletter og overflader rengøres minimum 2 gange dagligt.

Skolebusserne kører med en kapacitet svarende til behovet.

Forældre eller andre besøgende, der fysisk kommer på skolen, skal bære mundbind eller visir.

Genåbningen for 0. til 4. årgang fortsætter uændret.

Alle forældre vil få information direkte fra skolen om skoledagen for deres børns klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce