Annonce
Aabenraa

Grønt lys til mere skov

Vejen er nu åben for mere skov i Rødekro. Arkivfoto

Skovejer har fået lov til at rejse 3,5 ha skov ved Fladhøjskolen i Rødekro.

Rødekro: - Det lyder jo godt.

Det var den umiddelbare reaktion hos skovejer Poul Jesper Fink, da han fik at vide, at Teknik- og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune netop har givet grønt lys til, at han kan rejse 3,5 ha skov ved Fladhøjskolen i Rødekro.

Skovrejsningen på området har tidligere været uønsket, da arealet i kommuneplanen er udlagt til boligområde. Grundsalgskontoret har imidlertid sat arealet til salg, da det ikke længere ønskes benyttet til boligområde. Salget sker med vilkår om, at arealet skal tilplantes med skov, og det åbnede døren for Poul Jesper Fink.

- Nu skal alle formaliteter lige på plads, og så går jeg i gang hurtigst muligt. Jeg skal jo eksempelvis lige have skøde på jorden, siger Poul Jesper Fink.

Annonce

Nu skal alle formaliteter lige på plads, og så går jeg i gang hurtigst muligt.

Poul Jesper Fink, skovejer

Ikke enigt udvalg

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune, Arne Leyh Petersen (DF), bekræfter, at der nu er givet tilladelse til, at der kan rejses 3,5 ha skov i Rødekro. Det var dog ikke et enigt udvalg, der valgte at give grønt lys til skovrejsningen. Socialdemokraternes Christian Panbo og Egon Madsen undlod nemlig at stemme, da beslutningen skulle træffes på et møde onsdag formiddag.

- Jeg undlod at stemme, fordi jeg ønsker at bevare området til boligområde. Hvis grundene i Fladhøjparken bliver revet væk, så ville det have været godt at have et areal i reserve til boligområde. Derfor ville jeg gerne have set tiden lidt an, siger Egon Madsen.

Det er forvaltningens vurdering, at skovrejsningen ikke vil få indvirkning på de landskabelige forhold, idet skovrejsningsarealet er omkranset af eksisterende hegn og beplantning.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce