Annonce
Nordtyskland

Graffitimaler blev snuppet på fersk gerning

Smørerierne på banegården mindede påfaldende om dem, der toidligere på ugen blev fundet på Flensborgs julemarked. Foto: Susanne Link.

FLENSBORG: Politiet i Flensborg snuppede tirsdag morgen en graffiti-maler på fersk gerning på byens banegård. Da betjentene dukkede op ved femtiden, havde den 38-årige allerede sprayet adskillige såkaldte tags med blå farve på væggene. Politiet fandt desuden flere farvestifter på manden.

Det er langt fra første gang, manden bliver afsløret i at male graffiti. Hans skriblerier minder desuden påfaldende om dem, som tidligere på ugen blev fundet på flere boder på julemarkedet i Flensborgs gågade.

/JV

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce