Annonce
Haderslev

Gram: 8. årgang på Gram Skole vinder den landsdækkende konkurrence om FN´s Verdensmål

8. årgang på Gram med deres klasselærer Jakob Denning og Anette Brylov, Online og Marketingchef fra Danhostel. PR Foto

Gram: 8. årgang på Gram Skole i Haderslev har vundet 1. præmie i Danhostels landsdækkende konkurrence om FN’s Verdensmål.

Konkurrencen er målrettet klassetrinene 4.-9. klasse på alle folke- og privatskoler i landet. Klassen vandt et lejrskoleophold på et valgfrit Danhostel til en værdi af 20.000 kroner.

Præmien blev som en overraskelse for eleverne overrakt torsdag af repræsentanter fra Danhostel på Gram Skole.

Jurymedlem Mikal Holt Jensen, miljøchef og Green Key ansvarlig i Horesta, var ikke et sekund i tvivl om, hvilken klasse, der skulle vinde.

- Klassen skilte sig markant ud. Alle elever havde deltaget aktivt i arbejdet med verdensmålene. Jeg sender en stor ros til 8. årgang på Gram Skole - det er et meget flot stykke arbejde, siger Mikal Holt Jensen.

For 8. årgang på Gram Skole er det ikke ukendt og nyt at engagere sig i arbejdet med FN’s Verdensmål.

Klassen begyndte arbejdet med verdensmålene, da de gik i 7. klasse og har allerede vundet flere priser. De er af Haderslev Kommune blevet udnævnt som verdensmål-ambassadører og vandt i forbindelse med Folkemødet på Bornholm i 2019 "Verdensmålsprisen".

Det var en ekstra stolt klasselærer Jakob Denning som sammen med eleverne modtog førstepræmien.

- Jeg er utrolig stolt, og det har været fantastisk at se, hvordan klassen ved egen kraft har idéudviklet og produceret de elementer, som gavne i undervisningen i andre klasser. Præmien er mere end velfortjent, siger Jakob Denning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce