Annonce
Haderslev

Gram Efterskole lukker - corona gjorde udslaget

Gram Efterskole håber på en ny start. Arkiv: Jacob Schultz
Til sommer lukker Gram Efterskole. Bestræbelser på at få en ny start med flere elever er ikke længere realistiske, slår bestyrelsen fast.

Gram: Gram Efterskole var ved at skifte navn og profil til det kommende skoleår 2020/2021 for at få en ny start. Med det kommer desværre ikke til at ske, oplyser formand for skolebestyrelsen, Werner Sternberg. Coronavirusset har taget det sidste håb ud af bestræbelserne på at få en ny start på et sundt økonomisk grundlag.

Bestyrelsen vil indstille til skolekredsen at lukke skolen til sommer.

- Skolens store kampagne på Radio Globus og i aviserne med at finde elever til vores nye koncept er desværre gået under i den store anden dagsorden i samfundet, nemlig corona-epidemien. Der har været for få henvendelser og derfor vil det være uansvarligt, at starte det nye skoleår, velvidende at vi ikke ville være sikre på, at kunne gennemføre skoleåret, oplyser Werner Sternberg.

Annonce

Stopper i tide

Bestyrelsen lægger op til, at involverede parter på Gram Efterskole så vidt muligt ikke kommer i klemme ved lukningen. - Vi har valgt, at gøre det indeværende skoleår færdig på bedste vis. Der er penge til at alle får deres prøver og afslutning - hvad corona-krisen kommer til at betyde ved vi selvfølgelig ikke.

Der er ingen grund til at tage unødvendige risici og kæmpe videre, når det ser ud, som det gør, slår formanden fast. - Vi har valgt ikke at satse på, at det nok skal gå og at vi vil ”prøve” at få et nyt skoleår. Vi vil sikkert kunne starte et nyt skoleår, men ikke gennemføre det. Så vil en række elever, forældre og hele personalegruppen være efterladt i et tomrum. Det ville vi ikke kunne være bekendt, siger han. Derfor indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at lukke skolen efter indeværende skoleår, dvs. med udgangen af juli 2020. - Vi er meget kede af det på både personalets og Gram bys vegne men efter 22 år Gram Efterskole er der desværre slut til sommer. Vi kan kun sige tak til alle samarbejdspartnere og især medborgerne i Gram. Bestyrelsen rådfører sig med og arbejder sammen med Efterskoleforeningen.

Vision Gram på arbejde

Allerede fredag rundsendte formand for Vision John Flemming Hansen en mail om situationen. Vision Gram vil nu gå igang med at se på muligheder for genanvendelse af det gamle sygehus, hvor efterskolen holder til frem til sommer.

- Jeg blev overrasket og var ikke klar over, at det var kommet så langt. Men vi har jo i årevis forstået, at det ikke kørte alt for godt. Men hver gang lykkedes det skolen at at klare den med nye initiativer, fortæller John Flemming Hansen.

Han har naturligvis ingen grydeklare tanker om, hvad de mange kvadratmeter kan bruges til.

- Jeg ved ikke engang, om det er skolen selv, der ejer bygningerne, siger han.

Men tanken om et hus, der kunne samle en række ting byen, er måske ikke helt skudt ved siden af.

- Vi har drøftet muligheden for at bruge brugsens bygninger til et nyt sundhedscenter. Men det kunne måske også blive i det gamle sygehus nu. Bygningerne er jo gode til det, siger John Flemming.

Han understreger, at det står helt for egen regning, og at det slet ikke er noget, som han har drøftet med nogen.

Flere tomme

Der er flere tomme bygninger i Gram lige nu. Ud over den tidligere brugs, hvor der kun er et apotekerudsalg, er seniorhøjskolen fra Løgumkloster flyttet ind i de tomme VUC-bygninger. Men her mangler fortsat mulighed for overnatning på skolen.

Det tidligere rådhus, der har stået tomt i årevis, er der foreløbig intet nyt om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce