Annonce
Varde

Grandprix-Engelbrecht efter ni år med succesrige koncerter: - Jeg har fået folkepensionen udsat

Helge Engelbrecht har fundet sin egen platform i en omskiftlig musikbranche. Foto: Morten Nielsen

Mariehaven afsluttede sæsonen 2018, og fejrer ti års fødselsdag til næste år. I det kommende år får den nu 65-årige Helge Engelbrecht endnu mere travlt, end han allerede har.

Annonce

Ansager: Årets Sommersang i Mariehaven anno 2018 er nu slut. Fire koncerter blev det til i år, og sæsonen har været forrygende i det solrige vejr minus koncerten søndag, hvor der var regn i luften. Men alligevel var der udsolgt. 65-årige Helge Engelbrecht fik en rigtig god idé dengang for ni år siden

- De tre af koncerterne i år var udsolgt. Til den første koncert solgte vi over 1200 billetter, siger indehaver af Mariehaven i Ansager, Helge Engelbrecht, der i 2009 barslede med koncertkonceptet, at Mariehaven stiller orkester til rådighed, mens solisterne typisk kun behøver at medbringe deres sangstemme til træscenen ved åen.

- Vi begyndte samtidig med finanskrisen. Jeg var egentlig stillet større lån i udsigt af banken, der pludselig bakkede ud, da vi var gået i gang. Det betød, at vi måtte finansiere det meste selv. Lige fra servicebygninger til tv-transmissioner via et produktionsselskab, hvor vi tog risikoen, siger Helge Engelbrecht, der ejer stedet med sin kone, Rie.

De første år var svære, men allerede i 2009 strømmede publikum til. Alene billetindtægterne sikrede, at projektet hang sammen i de første år, men det kneb med at finde penge til investeringer.

Neighbours

I nullerne var Neighbours, det vil sige Tommy Rasmussen og Helge Engelbrecht, mest kendte for at stille op i grandprix. Det blev til en andenplads i dansk melodigrandprix.De er naboer i Ansager.

Tommy og Helge er stadig sammen på scenen, når der er Sommersang i Mariehaven.

Souvenirs med Sofie Bonde i forgrunden i Mariehaven. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Pensionen er udsat

Til næste år er der ti års jubilæum, og i dette år bliver der råd til nyt. Det skal give en bedre lyd fra orkesteret Neighbours & Friends.

- Vi udvider orkestret fra 11 til 17 musikere, siger Helge Engelbrecht, som selv lige er blevet 65 år, det vil sige, at han har alderen til folkepension.

- Jeg har nu fået folkepensionen udsat, det skulle bedst kunne betale sig, siger Helge Engelbrecht, som får endnu mere travlt til næste år.

I 2019 er der nemlig planlagt et stort tiårsarrangement i weekenden startende på selve jubilæumsdagen fredag den 24. maj. Det slutter søndag den 26. maj med en kavalkade med 25 kunstnere, som har optrådt i Mariehaven i de første ti år.

Der bliver også flere arrangementer som Mariefestival til næste år, så der er nok al mulig grund til, at Helge Engelbrecht fik udsat sin folkepension.

Rikke Mølgaard har sunget i Ansager gennem de seneste 11 år. Hun begyndte her i Musikgalleriet, inden Mariehaven var grundlagt. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Rikke var med hele tiden

En kunstner, der har været med alle årene med Mariehaven er sangeren Rikke Mølgaard.

- Jeg begyndte for 11 år siden i Musikgalleriet. Da var Mariehaven ikke etableret, men jeg kan huske, at Helge viste mig rundt og fortalte om idéen. Jeg forstod vist ikke helt, hvad det skulle blive til, siger Rikke Mølgaard.

Musikgalleriet eksisterer stadig og har åbent, når der er sommersang i Mariehaven. Her sang Rikke Mølgaard søndag jazz, mens der var pause på den store scene.

Publikum har også været trofast.

- Jeg tror, at vi er kommet her hvert år gennem de senste seks år, siger Wibeke Mai fra Esbjerg, der er sammen med veninden Birgitte Pedersen.

- Det festligt, folkeligt og fornøjeligt, siger Birgitte Pedersen.

De to esbjergensiske veninder mødte hinanden i børnehaven og har holdt sammen siden. Nu er de 65 år.

Anna Elisabeth Hansen er oprindelig fra Ansager. Hun var i Mariehaven i anledning af sin 90 års-dag. Her med datteren Conny Christensen. Mor og datter bor i Esbjerg. Foto: Morten Nielsen
Barndomsveninderne Wibeke Mai og Birgitte Pedersen, begge 65 år og fra Esbjerg, kommer i Mariehaven en gang om året. Mændene vil ikke med, så det bliver en venindetur. Foto: Morten Nielsen
Helge Engelbrecht på den scene, hvor han nu har stået gennem ni år. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Peder Foldager ude i tredje runde

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

EfB

EfB stiller med A-formationen mod Vejle

Annonce