Annonce
Speedway

Grandprix i Vojens: Mikkel Michelsen snupper wildcardet

Mikkel Michelsen har ingen problemer med at finde rundt på banen i Vojens. I lørdags vandt han et løb i EM-serien, og lørdag den 7. september vender han tilbage, når der skal køres grandprix. Foto: Jacob Schultz

Så er der sat navn på den danske wildcard-kører, som lørdag den 7. september skal deltage i grandprixet på Vojens Speedway Center.

Og som JydskeVestkysten også allerede pegede på i weekenden, bliver det Slangerups Mikkel Michelsen.

I lørdags vandt samme Michelsen løbet i EM-serien i Vojens, hvor tre af de fire kørere i finalen var fra Danmark.

- Ja, jeg bliver jo nok svær at komme udenom, sagde Michelsen efter sejren, der nu altså får lov til at prøve kræfter med den absolutte verdenselite.

Det gør så i øvrigt også allerede lørdag ved grandprixet i svenske Målilla, hvor han afløser svenske Antonio Lindbäck, der er udenfor med et brækket kraveben.

De to reserver til grandprixet i Vojens er også på plads. Det bliver Michael Jepsen Jensen, der vandt et grandprix i Vojens på et wildcard tilbage i 2012, og Anders Thomsen.

Leon Madsen topper lige nu VM-stillingen sammen med russiske Emil Sayfutdinov og polske Bartosz Zmarzlik, mens Niels-Kristian Iversen, der havde en dårlig aften i forbindelse med det seneste grandprix, er dumpet ned som nummer 11. Iversen har dog kun to point op til en top otte-placering, der giver en billet til GP-serien 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce