Annonce
Billund

Gratis adgang: Billund Kommune inviterer borgerne til Grindsteds første speedway-match

Billund Kommune inviterer til speedway onsdag 1. maj, når Grindsted møder Slangerup. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark
For syvende år i træk har Billund Kommune købt alle billetter til Grindsted Speedway Klubs første speedwaymatch i Metal Speedway League.

Grindsted: Borgerne i Billund Kommune er onsdag den 1. maj inviteret med til Grindsted Speedway Klubs første speedway-match i årets Metal Speedway League på Kjærgaard Speedwayarena på Blåbjergvej. Billund Kommune har købt matchen, og der er gratis adgang efter først til mølle princippet.

Grindsteds modstandere er sidste sæsons sølvvindere fra Slangerup. De to hold mødtes også i sæsonpremieren sidste sæson, hvor omkring 2.000 tilskuere så en hjemmesejr på 49-38.

- Vi håber naturligvis på en gentagelse, og der er ingen tvivl om, at kommuneløbet er en kæmpegevinst, i forhold at vi kan starte sæsonen med et stadion fyldt af tilskuere. Det betyder alt for vores kørere, men derfor bliver det stadig svært, for selv om Slangerup i onsdags indledte med et 40-47 nederlag i Holsted, viste deres polske a-kører Bartosz Zmarzlik skræmmende styrke, fortæller Michael Bach Nielsen, direktør for GSK Liga, via en pressemeddelelse.

Annonce

Grindsted Speedway Klub

Grindsteds hold til 2019-sæsonen, hvor der er i alt seks hold i den bedste række, byder på en række ændringer, og klubbens A-kører er den danske veteran Hans Andersen, der skiftede til Grindsted fra de danske mestre fra Region Varde.

Talenter på banen

Udover topspeedway byder årets første match også på mulighed for at se talenterne fra Grindsteds 50 CC og 80 CC i aktion, når de samme dag klokken 17.30 kører opvisningsheat inden matchen.

Selve matchen starter klokken 18.00, hvor borgmesteren åbner løbet, og efter løbets afslutning er der mulighed for, at tilskuerne kan gå en tur i ryttergården for at møde kørerne og få en snak og en autograf.

Det er syvende år i træk, at Billund Kommune er vært for Grindsteds første speedwaymatch.

- Grindsted Speedway kører i den bedste danske række og er sammen med Gyttegård Golfklub de to eliteklubber i vores område lige nu. I den aftale, vi har med klubben, har vi sikret gratis adgang for borgerne til årets første løb, og det har givet mange gode oplevelser for et fyldt speedwaystadion gennem årene, siger borgmester Ib Kristensen (V), via pressemeddelelsen.

Der er plads til omkring 2.500 tilskuere på Kjærgaard Speedway Arena, hvor porten åbnes klokken 17.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce