Annonce
Haderslev

Gratis færge har 40 procent stigning i passagertal: - Vi må efterlade folk hver eneste gang

Da overfartsleder på Aarøfærgen Jan Sejersen gjorde passagertallene op for starten af juli viste de en fremgang på 40 procent sammenlignet med sidste år. Arkivfoto: Jacob Schultz
Før stort set hver eneste afgang må Aarøfærgen efterlade folk på kajen, som tålmodigt må vente på næste tur. Overfartslederen havde forventet fremgang denne sommer, men omfanget overrasker ham.
Annonce

Aarø: Der plejer at være mange turister på Aarø om sommeren. Men I år er det eksploderet.

Begyndelsen af juli måned har været så god, at passagertallet på Aarøfærgen er steget med 40 procent sammenlignet med starten af samme måned sidste år.


Da jeg kom over på øen i 2007, kunne man knap nok få en kop kaffe derovre. Så skulle man selv have termokande og kage med. I dag er der så meget at tage over efter, og der er mange steder, hvor man kan få noget at spise og drikke.

Jan Sejersen, overfartsleder på Aarøfærgen


Færgen har plads til 98 passagerer, og fra klokken 9 om morgenen og indtil sidst på eftermiddagen er stort set hver eneste overfart fyldt til sidste mand. Derfor må færgen efterlade folk ventende på kajen før stort set hver tur.

- Folk står i kø og venter helt op til Aarøsund Badehotel. Når vi så har været ovre på øen og kommer tilbage igen, så står der bare endnu flere, siger Jan Sejersen, overfartsleder på Aarøfærgen.

Annonce

Gættede på 25 procent

En af årsagerne til travlheden er, at det er gratis for cyklister og gående at komme med på tur i hele juli. Tilbuddet er en del af den sommerpakke, som Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet står bag.

Det er som sådan ikke ekstraordinært, at Aarøfærgen har travlt i juli måned. Det har der også været de seneste år. Det specielle er, at det i år er gratis.

- Det har haft en enorm betydning for folk, selvom det normalt kun koster 40 kroner for en returbillet. Det undrer mig egentlig, at der er så mange flere i år, siger Jan Sejersen.

- Da vi skulle sende et kalkuleret gæt til Trafik- og Boligstyrelsen, som styrer tilskuddet i sommerpakken, så gættede jeg selv på, at vi ville få 25 procent flere passagerer. Og jeg tænkte, at det nok var til den gode side, men det har ikke været tilfældet, siger han.

Annonce

Få minutter er dyrebar tid

Overfartslederen fortæller, at det som sådan ikke har været nødvendigt med store corona-tiltag på færgen, da der er plads nok. Men bilister bliver bedt om at blive siddende i bilerne, ligesom der er spærret af op til soldækket, så færgens personale lettere kan holde afstand til passagerer og ikke behøver at kante sig igennem folk.

Det er denne sommer gratis at tage færgen til Aarø, hvis man er på gåben eller på cykel. Arkivfoto: Timo Battefeld

Derudover er det også tidsmæssigt en fordel, at ingen passagerer bevæger sig op på soldækket. Selv få minutter er dyrebar tid for færgen i disse dage.

- Det er mærkeligt nok altid dem, der er dårligst gående, som skal gå derop, og så skal vi altid vente på, at de kommer ned og af færgen, inden vi kan komme afsted igen. Lige for tiden sejler vi jo bare frem og tilbage hele tiden, så hvis vi skal bruge 3-4 minutter ekstra i havnen på at vente, så går det i sidste ende ud over antallet af ture og antallet af folk, vi får sejlet til øen, siger Jan Sejersen.

Annonce

Dronningen skabte opmærksomhed

Generelt har Aarø i en årrække oplevet fremgang i øens turisme. Men ifølge Jan Sejersen har den procentuelle stigning aldrig været større, end her i starten af juli.

Han fremhæver Dronning Margrethes besøg på Aarø i 2013 som en stor faktor, men han mener også, at øens erhvervsliv er en stor årsag.

- Da jeg kom over på øen i 2007, kunne man knap nok få en kop kaffe derovre. Så skulle man selv have termokande og kage med. I dag er der så meget at tage over efter, og der er mange steder, hvor man kan få noget at spise og drikke, siger Jan Sejersen.

Overfartslederen har selv ejet Aarø Camping indtil tidligere i år, hvor han solgte pladsen til et tysk ægtepar.

Aarøfærgens overfartsleder forventer ikke, at der bliver mindre travlt, så længe overfarten er gratis for cyklister og fodgængere. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce