Annonce
Esbjerg

Gratis færgebilletter propper Fanø-restauranter til: - Vi får et ry for at være amatører

Folk har stået i lange, tætte køer ved Fanø-færgen grundet de gratis billetter. Molslinjen har i den første uge i juli oplevet en stigning på 27 procent for gående og cyklister sammenlignet med sidste år. Privatfoto
Mange har udnyttet regeringens initiativ om gratis færgebilletter til blandt andet Fanø. Dog er restauratører på øen blevet presset af de mange endagsgæster og frygter, at de får en dårlig oplevelse på Fanø, når de er nødt til at afvise dem i restauranten.

Fanø: I hele juli er det gratis at sejle med Fanø-færgen for gående og cyklister, og alene i første uge af juli var der omkring 3000 flere med færgen sammenlignet med samme periode sidste år. De mange endagsgæster betyder dog også, at restauranter på Fanø er nødt til at afvise folk i døren.

- Vi kan ikke tage flere ind i restauranten, så det er en tåbelig beslutning fra regeringens side. Mine kolleger på øen står i samme situation, siger Mads Lindquist, restauratør og køkkenchef hos Restaurant Ambassaden.

Regeringens sommerpakke

Regeringen har med den såkaldte "sommerpakke" gjort det gratis for gående og cyklister at benytte 53 forskellige færgeruter i Danmark. På Molslinjens rute til Fanø kan sommerpakken i hvert fald tydeligt ses på tallene. Sidste år var der i de første syv dage af juli 10.645 gående eller cyklende passagerer, mens tallet i samme periode i 2020 var på 13.492.

I en tidligere JV-artikel om de gratis færgebilletter udtalte byrådsmedlem Christian Lorenzen (K) følgende:

- Det er lidt synd for vores virksomheder. De arbejder i forvejen på fuld kapacitet i denne tid på året, så det hjælper ikke rigtigt, at vi får endnu flere folk hertil. Det er enormt sympatisk, men jeg synes, man har skudt forbi målet.

Og en af de kolleger er Thomas Element, der er forpagter af Nørby Kro. Han er trist over, at han ikke kan tilfredsstille alle, som ønsker at bestille bord på Fanø.

- Vi skal ikke klage over det, men det er selvfølgelig ærgerligt, hvis turisterne ikke kan få nogle steder at spise eller at de er nødt til at stå i lange køer. Så får de en dårlig oplevelse, og kommer de så igen til næste år, spørger Thomas Element.

Mads Lindquist har været nødt til at skaffe en frysetrailer for at kunne følge med travlheden. Og han er også bange for, at turisterne ikke kommer igen.

- Folk er dygtige til at tage hensyn, men der er alt for mange. Det, jeg er allermest ked af, er at alle dem, jeg må sige nej til, får en en dårlig oplevelse, og så får vi et ry for at være amatører. Og det er vi ikke, siger Mads Lindquist.

Annonce

Dagsbilletter ikke den eneste faktor

Begge restauratører havde håbet, at regeringen havde ventet med et initiativ som gratis færgebilletter til senere på året, så restauranterne havde bedre muligheder for at indhente noget af den tabte omsætning under coronakrisen.

- Alle danskerne kan ikke komme nogen steder, så de var kommet uanset hvad. Hvis man ville have gjort noget for at rette op på underskuddet i første halvår, så skulle man have ventet med gratis færgebilletter i lavsæsonen, siger Mads Lindquist.

Hos Fanø Bryghus har man også meget travlt i øjeblikket, men daglig leder Sofie Jansen mener ikke, at det kun er på grund af færgebilletterne. Her spiller vejret, som ikke har været strandvejr, også en stor rolle, og så har corona-restriktionerne også gjort, at man ikke har de samme kvadratmeter at gøre godt med.

- Vi tager det med ophøjet ro, og vi glæder os over, at vi har godt gang i forretningen. Selvfølgelig er der altid nogen, der skal tage den sure hat på, men vores gæster er i hvert fald søde og rare, og de husker at holde afstand og spritte af, siger Sofie Jansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Smitten falder i halvdelen af kommunerne: Men i en kommune må et sogn lukke med for høje tal

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce