Annonce
Haderslev

Gratis færgeoverfart forlænges med to måneder og udvides: - En meget bedre periode at gøre det i

Jan Sejersen, overfartsleder på Aarøfærgen, har haft travlt på Aarøfærgen denne sommer. Passagertallet i juli er steget med 43 procent sammenlignet med sidste sommer. Arkivfoto: Jacob Schultz
Overfartslederen på Aarøfærgen er glad for, at perioden med gratis overfart for gående og cyklister forlænges til og med udgangen af september. Det forlænger sæsonen for øens erhvervsdrivende, mener han.
Annonce

Aarø: Der har været lange køer og propfyldt på næsten hver eneste overfart ved Aarøfærgen i juli måned. Som en del af Folketingets sommerpakke har det været gratis for gående og cyklister at tage med færgen mellem Aarøsund og øen i Lillebælt.

Og det bliver det ved med at være helt indtil udgangen af september. Det er en del af sommerpakke nummer to fra Folketinget.

Som et krav heri bliver det fra lørdag den 1. august også gratis for passagerer i biler med blåt handicapskilt at komme gratis med på færgen.


Vi er der jo alligevel og skal sejle alligevel. Så om vi sejler en ekstra tur eller ej betyder ikke så meget. Men selvfølgelig kan vi godt mærke, at der er mere, vi skal holde styr på.

Jan Sejersen, overfartsleder Aarøfærgen


Overfartsleder på færgen, Jan Sejersen, er glad for, at perioden forlænges til efter højsæsonen.

- Det var egentlig det her, vi efterlyste, da den første sommerpakke kom. Vi syntes jo, at det var helt tovligt at give gratis overfart i højsæsonen, hvor der i forvejen er rigeligt at lave. Det er meget bedre at lægge perioden med gratis overfart i skuldersæsonen. Det forlænger sæsonen på øen for de erhvervsdrivende, så de har flere kunder, siger han.

Annonce

Ændringer hjalp

Og selvom der også normalt er travlt i højsæsonen, som Jan Sejersen fortæller, så har der i år været ekstra meget at se til. Sammenlignet med samme periode sidste år, så har der i julidagene i uge 27, 28, 29 og 30 været hele 43 procent flere passagerer med færgen i år. Men selvom der har været travlt, så er det ikke fordi, at Jan Sejersen er ved at gå ned med stress.

- Vi er der jo alligevel og skal sejle alligevel. Så om vi sejler en ekstra tur eller ej betyder ikke så meget. Men selvfølgelig kan vi godt mærke, at der er mere, vi skal holde styr på, siger han.

En af de ting, der har været med til at skabe ekstra travlhed, er, at færgen i en periode modtog rigtig mange opkald fra turister, som ville spørge ind til for eksempel færgetider. Det kunne JydskeVestkysten fortælle om tidligere på sommeren.

Det fik Jan Sejersen til at ændre ordlyden på telefonens indtalte valgmuligheder, ligesom hjemmesiden er blevet opdateret og nu opfordrer folk til ikke at ringe direkte til færgen.

- Det har faktisk hjulpet rigtig meget. Nu ringer de til mig i stedet for at ringe direkte til færgen, og det er fint nok, for jeg har bedre mulighed for at tage telefonen, når jeg sidder på kontoret, siger Jan Sejersen.

Overfartslederen kan nu se frem til to måneder ekstra med gratis overfart for gående, cyklister og nu også biler med handicapskilt. Indtil den 7. august skal andre køretøjer betale højsæsonpris for at tage med færgen. Fra den 8. august falder taksten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce