Annonce
Læserbrev

Gratis for unge under 18 år

Læserbrev: Endelig oprandt dagen, hvor et nyt hold elever kan begynde på deres ungdomsuddannelser. Uddannelsen er gratis, og det er bustransporten også.

Vi er stolte over at være blandt de partier, der kunne bære dette forslag ind til sidste års budgetforlig. Det var et af vores valgløfter, og vi glæder os over den store politiske opbakning vi har oplevet, og der skal lyde en tak til alle byrådets partier, for at vi nu kan nå hertil

Gratis bustransport er rigtig godt for den frie bevægelighed. Det er socialt retfærdigt, og alle kan nu gratis deltage i det sociale liv der findes rundt i kommunen. Både i foreningslivet, og blandt venner og klassekammerater.

Der pålægges ikke længere forældre store transportudgifter til deres hjemmeboende unge under 18 år, og uanset hvor man bor i kommunen, koster det nu det samme (ingenting) at få sig en ungdomsuddannelse.

Det ærgrer os dog, at vi ikke har kunnet finde en fælles løsning, hvor de unge ikke først selv skal lægge ud, og siden få beløbet refunderet, men det arbejder vi fortsat på. Det skal ikke alene være gratis, men også let at administrere for den enkelte.

Så skaf et ungdomskort, og tag bussen i skole, hvis du bor et sted hvor det giver mening.

Læs eventuelt mere på kommunens hjemmeside eller på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce