Annonce
Tønder

Gratis glæder: Gospelsangere synger julen ind

Stig Möglich Rasmussen er leder af Tønder Gospel Kor, der giver gratis koncert i Tønder Frikirke den 5. december. Arkivfoto: André Thorup
Tønder Gospel Kor inviterer til julekoncert med udvidet musikbesætning den 5. december.

TØNDER: Julen nærmer sig, og naturligvis præger højtiden også sang-repertoiret i Tønder Gospel Kor.

- De seneste uger har vi arbejdet intenst med en række sange, som på forskellig vis fortæller og fortolker julens glade budskab, fortæller korets pr-mand Jens L. Hansen, der også er en del af sangerskaren.

Der er tradition for, at gospelkoret inviterer til en gratis julekoncert, og traditionen bliver holdt i hævd, når Tønder Frikirke i Carstensgade lægger lokaler til en aften i gospelsangens tegn torsdag den 5. december.

Tønder Gospel Kors leder, Stig Möglich Rasmussen, akkompagnerer som altid på klaver, men til koncerten udvides musikbesætningen med to professionelle musikere, Mikkel Möglich (trommer) og Emil Möglich (bas).

Koncerten varer en times tid, og der er udvalgt et meget bredt program, der spænder lige fra "Hallelujah"-koret i Händels "Messias" over den kendte spiritual "Go tell it on the mountain" til mere klassiske gospel-julesange.

Annonce

Syng gerne med

- De fleste sange er på engelsk, men vi har også danske sange på repertoiret – såsom "En stjerne skinner i nat" og "I vintersolens lange, lave skygger". Vi satser på, at publikum vil hjælpe os og synge med på nogle af sangene, lyder opfordringen fra Jens L. Hansen.

Efter koncerten er der lagt op til julehygge med kaffe og hjemmebagt kage.

- Alle er velkomne, og vi håber at se rigtig mange til julekoncerten. Der vil være adgang fra klokken 19.45, lyder det fra Jens L. Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce