Annonce
Varde

Gratis husleje var en dyr historie: - Det er totalt usmageligt

Amilla Dee finder tilbuddet om gratis husleje i marts usmageligt. For prisen var at sige ja til at forlænge opsigelsen af lejekontrakten med 18 måneder til to år. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Fotograf Amilla Dee fandt tilbud om gratis husleje en måned lige smart nok. For prisen var, at hun skulle binde sig til lejemålet i to år - ikke som nu i seks måneder. Udlejer Claus Skødt Hembo undskylder.
Annonce

Varde: Den 48-årige fotograf Amilla Dee fra Varde er som enkeltmandsvirksomhed ramt hårdt af coronavirussen. Hun lukkede onsdag sit studie på Kong Svends Plads i Varde.

Derfor var glæden i første omgang stor, da der i indbakken forleden lå en e-mail fra Administrationsselskabet Aunbøl, der på vegne af udlejer tilbød gratis husleje i en måned, som en håndsrækning under coronakrisen. Men betingelsen var, at opsigelsesvarslet blev forlænget fra et halvt til to år.

- Jeg var helt i chok. Der var ikke megen hjælp i det. Det er totalt usmageligt, siger Amilla Dee.

Sådan lyder teksten

  • Corona er over os, og vi er helt bevidste om, at du som lille erhvervsdrivende står i en vanskelig situation. Ejendomsfirmaet, du er lejer i, er stærkt og velkapitaliseret og vil derfor gerne yde hjælp til deres erhvervslejere.
  • Du tilbydes derfor gratis husleje for marts måned (ikke forbrug). Som modydelse for denne håndsrækning skal du forlænge den aftalte uopsigelighed / forlænge dit opsigelsesvarsel i dit lejemål med 2 år fra 1. 4. 2020.
  • Du kan dermed tidligst opsige dit lejemål til fraflytning 1. april 2022. Tilbuddet er gældende til fredag denne uge, hvor vi skal have modtaget din accept.
Annonce

Er selv sårbar over corona

Hun har siden 1. december 2017 haft et erhvervslejemål på Sct. Jacobi, hvor hun har et fotostudie på 156 kvadratmeter. Lige nu betaler hun 7.730 kroner om måneden i husleje inklusiv moms. Det beløb skal stilles op mod de ekstra 18 måneder i husleje, som hun ville binde sig til, hvis hun sagde ja til tilbuddet. I alt 139.140 kroner.

- Det er ikke nogen hjælp. Jeg kan ikke under nogen omstændigheder sige ja til det tilbud, siger Amilla Dee.

Hun lever af at tage portrætfotos af nyfødte og babyer.

- Der er ingen, der tør tage en risiko lige nu. Jeg kan kun håbe på, at mine kunder bakker op, når tid er, siger Amilla Dee, som selv er meget sårbar overfor cononavirus.

Hun har gennemgået utallige hjerteoperationer og har to hjerteklapper fra organdonorer indopereret.

Annonce

Hellere safe end sorry

Det er kendisparret fra Christina Jewelry & Watches, Christina og Claus Skødt Hembo, der via Christina Properties Aps ejer og udlejer fotostudiet. De købte flere ejendomme på Sct. Jacobi i slutningen af 2016. Claus Skødt Hembo fortæller, at tilbuddet til Amilla Dee blev sendt efter et råd fra en advokat. Set i bakspejlet kan han godt se, at tilbuddet kan virke uheldigt.

- Jeg har sagt undskyld til Amilla. Jeg kan kun beklage. Det var givet i bedste mening, siger Claus Skødt Hembo.

Han er åben over for at hjælpe Amilla Dee på anden måde, hvis det er nødvendigt.

- Jeg vil hellere end gerne hjælpe. Lad os gøre noget nu. Hellere safe end sorry, siger Claus Skødt Hembo.

Claus Skødt Hembo har undskyldt overfor Amilla Dee om tilbuddet om en måneds gratis husleje på bekostning af en forlængelse af opsigelsesvarslet med 18 måneder. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce