Annonce
Rejser

Gratis "prøvevandringer" med Vagabond Tours

Vandring hitter i disse år, og nu kan "tvivlerne" komme gratis med på en tur med guide. Foto: Vagabond Tours

Vandring på ferie i udlandet og på dagture i Danmark frister mange i disse år, men nogle er givetvis også i tvivl om, hvorvidt det er noget for dem.

Dem giver Vagabond Tours en gratis "prøvevandring". Turledere er klar til at guide grupper i weekender og på helligdage i april og maj, oplyser bureauet. Turene er på 12-16 kilometer, og på nogle af de lange ture er det muligt at "hoppe" af undervejs. Alle turene starter klokken 10 og varer fire-fem timer med start og slut samme sted.

I Jylland kan man vandre ad Gendarmstien, hvor man kommer forbi blandt andet Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke, og den anden mulighed er Vejle Ådal.

På Fyn er tilbuddene De Fynske Alper og Hindsgavl Dyrehave.

Se mere om turene her: http://www.vagabondtours.dk/generelt-om-turene/gratis-dagsvandringer.aspx.

Tilmelding er nødvendig. Det sker ved at sende en mail til booking@vagabondtours.dk. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce