Annonce
Sydjylland

Gratis tilmelding nu: ITD og JV arrangerer transportpolitisk topmøde i Padborg

Det er her hos ITD i Padborg, at det transportpolitiske topmøde holdes den 7. oktober - der er åben for tilmelding nu. PR-Foto: ITD
Mandag den 7. oktober får alle læsere og andre mulighed for at deltage i et transportpolitisk topmøde hos ITD i Padborg. Blandt andre transportminister Benny Engelbrecht (S) og tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V) skal drøfte nogle af de vigtigste transportemner i Syd- og Sønderjylland. Der er åben for tilmelding nu.

TRANSPORT: Der er masser af vigtige trafik- og transportemner på bordet, når JydskeVestkysten og ITD mandag den 7. oktober arrangerer et topmøde i Padborg.

Hvor langt er politikerne med Als-Fyn Broen - og er det overhovedet realistisk, at den nogensinde bliver til virkelighed? Den nye transportminister vil lave en ny totalplan for trafikken i Danmark - hvad kommer det til at betyder for finansieringen af den nye midtjyske motorvej, der skal forbindes til Haderslev-området? De udenlandske chauffører er ved at overtage meget af transporten internt i Danmark - hvad betyder det for arbejdsforholdene i den danske lastbilbranche? Og hvad med regeringens ambitiøse grønne mål - hvad kommer de mange nye grønne krav til at betyde for transportbranchen?

Der er således dømt masser af konflikt, debat og politiske udmeldinger, når du som læser gratis får muligheden for at overvære og deltage i det syd- og sønderjyske transportpolitiske topmøde med deltagelse af transportminister Benny Engelbrecht (S), tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V), ITD’s næstformand Niels Juel Nielsen og samt medlem af Als-Fyn-komitéen, Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V).

Annonce

Sådan tilmelder du dig mødet

JV Direkte-arrangementet finder sted hos ITD, Lyren 1, 6330 Padborg mandag den 7. oktober fra klokken 16.30-18.30.

Allerede fra klokken 16 er der forplejning, da ITD giver en bolle med kaffe mellem kl. 16 og 16.30, og derefter serveres der flaskevand under mødet.

Billetter bestilles på nembillet.dk eller avisfordele.dk/jydskevestkysten – og der er åben tilmelding for alle.

Sidste tilmeldingsfrist er torsdag den 3. oktober klokken 12.00

Fire deltagere debatterer fire emner

Topmødet og debatten vil blive modereret af JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann, og der vil være masser af muligheder for at stille spørgsmål til de fire deltagere, der undervejs vil debattere og drøfte disse fire emner: Als-Fyn Broen, den midtjyske motorvej, fair og ordentlige arbejdsforhold i transportbranchen samt den grønne omstilling af den tunge transport.

JV Direkte-arrangementet finder sted hos ITD, Lyren 1, 6330 Padborg mandag den 7. oktober klokken 16.30-18.30.

Allerede fra klokken 16 er der forplejning, da ITD giver en bolle med kaffe mellem kl. 16 og 16.30, og derefter serveres der flaskevand under mødet.

Billetter bestilles på nembillet.dk eller avisfordele.dk/jydskevestkysten – og der er åben tilmelding for alle.

Sidste tilmeldingsfrist er torsdag den 3. oktober klokken 12.00

Blandt deltagerne i det transportpolitiske topmøde er den nye transportminister Benny Engelbrecht (S). Arkivfoto: Claus Bech
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce