Annonce
Debat

Grav højspændingsledningerne ned

Læsebrev: Det har længe været et politisk mål at få fjernet de elkabler, der stadig hænger på master rundt om i landet. De er generende for de borgere, der har dem hængende i baghaven, for landmænd og jordejere, og så er de bestemt heller ikke for kønne at se på. Men på den kommende strækning mellem Idomlund og grænsen er det blevet besluttet alligevel at lave luftkabler af økonomiske hensyn frem for at grave dem ned. Det er vi helt uenige i. For det første er det ønsket fra de lokale på hele strækningen, at linjeføringen er under jorden. For det andet bliver kablerne i andre dele af landet gravet ned. Vi mener ikke, at Syd- og Vestjylland bør være en undtagelse.

At grave ledningerne ned vil formentligt komme til at blive betalt over vores elregning. Men det er der mange andre projekter, der også er blevet, for eksempel vindmøller og energipuljer. Vi mener, at dette nedgravningsprojekt har fuldt ud ligeså meget gyldighed som de andre projekter, hvis ikke mere. Så lad os betale det på samme måde. Når vi nu har en løsning, der er til mindre gene og som forskønner landskabet så væsentligt, så er det den rigtige at vej gå. Vi skal handle, og det skal ske hurtigt. Grav dem ned!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce