Annonce
Debat

Grav kablerne ned i havbunden

Læserbrev: Befolkningen i det vestlige Jylland har talt, når det gælder den såkaldte elmotorvej fra Holstebro og ned til grænsen: Nej tak, ingen ønsker de høje master i landskabet, og når det kommer til stykket, er der faktisk heller ikke mange, som vil være tilfredse med at få gravet kablerne ned i jorden.

Det bliver dyrt og griber fortsat ind i mange menneskers tilværelse - der, hvor kablerne skal ligge. Mange landmænd frygter jordstrøm, som er kendt for at spille en rolle i staldene.

Til gengæld kan det være en tilfredsstillende løsning, hvis kablerne graves ned i havbunden. Linjeføringen går i forvejen langs med kysten fra Holstebro-området og ned til Brunsbüttel vest for Hamborg, og det bliver ikke noget stort problem at forskyde linjeføringen nogle kilometer vestpå - ud i havet.

Der er omkostningerne ved søkabler. De skal være jævnstrømsbaserede og med to omformerstationer. Men i forhold til de omkostninger, der påføres lokalbefolkningen i det vestlige Jylland ved den landbaserede linjeføring, er meromkostningerne ved søkabler til at overskue.

I LandboSyd er det holdningen, at der skal tages hensyn til landbruget, den store produktion og de, der bor på landet, i en tid, hvor myndighederne har alt for let ved at tegne streger på et kort ved skriveborde langt fra virkeligheden. Der er grund til at tænke sig rigtig godt om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce