Annonce
Haderslev

Gravene skal have en plan

Carsten Leth Schmidt fra Slesvigsk Parti bankede i bordet. Søndag fortalte han i JydskeVestkysten, at han på gruppemødet mandag ville forlange, at der skal laves en overordnet plan for Gravene og midtbyen - ellers ville han stemme imod medlemsinitiativet. Foto: Stine Hygum
Haderslev Byråd sætter udvalget for plan og miljø i arbejde. Borgere skal inddrages i udformningen af en plan for Gravene og Haderslevs bymidte.
Annonce

Haderslev: Det står nu endegyldigt fast, at der efter årevis af diskussioner og snak kommer nye træer på Gravene i Haderslev.

Et stort flertal i Haderslev Byråd vedtog tirsdag, at første etape af en fornyelse af pladsen skal ske allerede i år. Med en bevilling på 2,6 skal der i løbet af efteråret plantes en dobbelt række af platantræer som erstatning for de lindetræer, der blev plantet i 2003/2004 og aldrig helt har taget fat på grund af det højtstående grundvand på området. Af samme årsag er Gravene blevet kaldt for tom, kedelig og en stenørken.

Træerne er kun første skridt. Den borgerlige fællesgruppe indgik mandag aften en aftale om, at hele spørgsmålet om Gravene og den indre by bliver sendt tilbage til udvalget for plan og miljø med en anmodning om, at bymidtestrategien for Haderslev By, som blev lagt i en skuffe sidste sommer på grund af kommunens millionstore økonomiske udfordring, bliver taget op og behandlet sammen med øvrige byudviklingsprojekter.

Lad os stoppe og lad os få en ordentlig sagsbehandling.

Henrik Rønnow (S), formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe

- Haderslev Butikker, ejendomsejere, kulturaktører og øvrige engagerede borgere inddrages med det formål at formulere krav og ønsker til at samlet projekt omkring Gravene. Realdania skal inddrages i processen til udformning af en konkret ansøgning til ekstern finansiering, lød det fra borgmester H. P. Geil (V), da han læste ændringsforslaget op.

Herunder oplyste han også, at organiseringen af det kommende arbejde kan organiseres i et såkaldt paragraf 17, styk 4-udvalg under ledelse af udvalget for plan og miljø.

Carsten Leth Schmidt fra Slesvigsk Parti, der i søndagsudgaven af JydskeVestkysten skældte sine byrådskolleger ud over de mange hovedløse forslag, som i den seneste tid er kommet, glædede sig. I avisen slog han fast, at arbejdet bymidtestrategien fra sidste år samt de 300 borgere, der dengang engagerede sig, skal inddrages.

- Det er godt, at der bliver lyttet. Vi skal helst holde liv i vores gamle købstad, siger han.

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Rønnow blev klokken 13 tirsdag præsenteret for den borgerlige fællesgruppes ændringsforslag.

- Det er en tiltrængt forskønnelse, det er pinligt, at vi har ventet i otte år på at få vand i springvandet, så også det bakker vi op om. Det er dog vigtigt, at vi får den plan også, og at det ikke som med Damparken, hvor vi i 2018 besluttede, at der skulle laves en helhedsplan for parken i 2019. Den er aldrig blevet til noget. Men lad os nu få gang i de træer, sagde Henrik Rønnow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce